A hit és a gyógyulás – Agykutató előadása a Keresztény Akadémián


2015-03-23 00:19:01  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


A hit és a gyógyulás – Agykutató előadása a Keresztény Akadémián főképe
Csókay András Prima Primissima-díjas agykutató volt a vendége a Pápai Keresztény Akadémia legutóbbi összejövetelének, amelyre ezúttal is zsúfolásig megtelt a Szent István Római Katolikus Általános Iskola aulája. A neves szakember A hit és a gyógyulás címmel tartott előadást, melynek során kifejtette: hitünk erősödése visszahat a testünk gyógyulására is.

– Minél közelebb kerülünk Istenhez, annál jobban megértjük a feltámadás misztériumát. A feltámadásba vetett hitünkkel a betegségtől és a haláltól való félelmünk tovatűnik. Ennek köszönhetően az immunrendszerünk, a keringésünk, a vérnyomásunk nem lesz megterhelve a félelem okozta stresszel – fogalmazott Csókay András. Mint mondta, a gyógyulás folyamatában kiemelten fontos, hogy a lelkünk is gyógyuljon.

Az agykutató személyes példáján keresztül mutatott rá, hogy bármennyire is tévedjünk le a helyes útról, sosem késő visszatérni arra, csupán észre kell venni azokat a jeleket és támaszokat, amelyeket Isten ad nekünk segítségül. – A hit ajándékait, az apró csodákat ne a nagy dolgokban keressük, tudni kell azokat észrevenni a hétköznapjaink egyszerűségében is – jegyezte meg Csókay András.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!