Határokon átívelő sportbarátság


2015-03-21 13:50:52  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Határokon átívelő sportbarátság főképe
A Pápai Egyesített Labdarúgó Club mindig nagy hangsúlyt próbál fektetni arra, hogy fiataljaik minél több sportbaráti kapcsolatra tehessenek szert, fokozottan igaz ez a határon túl élő magyarság tekintetében. Ennek a törekvésnek az egyik állomása volt a novemberi alkalom, amikor a pápaiak a felvidéki meghívásnak eleget téve 16-21 év közötti labdarúgóikkal Nádszeg településen játszottak barátságos mérkőzéseket. A pápai csapatvezetők már akkor jelezték határon túli barátaiknak, hogy tavasszal szeretnék őket vendégül látni Pápán, hogy egy kupa során tovább tudják ápolni a jó kapcsolatot. Az ígéretet tettek követték, így szombaton hat csapat részvételével meg is rendezték a Sportcsarnokban a bajnokságot, melyen a házigazdák mellett Nádszeg két-két, Nagyabony és Pódafa egy-egy alakulattal vett részt. Az U11-es és az U15-ös korosztály két csoportban körmérkőzéseket játszott, mely alapján a végső sorrend is kialakult. A PELC jó házigazdának bizonyult, hiszen mindkét csoportban a harmadik helyet szerezte meg, hozzá kell tenni, mindkét együttes tartalékos összeállításban, sokszor két-három évvel idősebbek ellen játszott, a többségnek ugyanis az utánpótlás bajnokságban kellett helyt állnia. Radó Tamás az U11-es csapat edzője ettől függetlenül elégedett volt tanítványaival.
- A 2004-ben születetteknek volt kiírva a torna, mi vegyes csapattal játszottunk, 2005, 2006-ös születésű gyerekek alkották a keretet, így nehéz volt a helyzetünk. Az első meccsen Nádszeg ellen kicsit aludtunk, két góllal ki is kaptunk, viszont a második találkozónkon a két évvel idősebb Pódafa ellen parádésan játszottak a srácok, nemcsak két gólt lőttek, hanem szép támadásokat is vezettek, több alkalommal is csak a kapufa mentette meg az ellenfelünket, elégedett voltam velük.
Tamási György, aki novemberben vendégül látta a pápai delegációt úgy fogalmazott, nagy boldogsággal tölti el, hogy ilyen kiváló kapcsolat alakult ki a felek között, mint mondta, nagy örömmel látogattak el ismét Pápára, a vendéglátás és az itteni körülmények minden igényt kielégítenek és azon lesznek, hogy elvigyék Pápa jó hírnevét a Csallóközbe.

Eredmények:
Nádszeg – PELC (U11) 2-0
Nagyabony – PELC (U15) 0-0
Pódafa – Nádszeg (U11) 3-0
Nádszeg – Nagyabony (U15) 1-1
PELC – Pódafa (U11) 2-4
PELC – Nádszeg (U15) 1-4

Végeredmény (U11)
1. Pódafa
2. Nádszeg
3. PELC

Végeredmény (U15)
1. Nádszeg
2. Nagyabony
3. PELC

A díjakat Grőber Attila, a PELC elnöke adta át, az eredményhirdetést követően pedig a felvidéki csapatok ajándékkal lepték meg a PELC-es gyerekeket és edzőiket. A résztvevők az eredményhirdetés után közös ebéden vettek részt, majd ellátogattak a Várkertfürdőbe, a nap a 16 órakor kezdődő Lombard Pápa – Nyíregyháza NB I-es bajnoki találkozót megtekintésével ér véget.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!