Segítséget ajánl a brókerbotrány károsultjainak az MSZP


2015-03-21 08:03:15  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Segítséget ajánl a brókerbotrány károsultjainak az MSZP főképe
Országos érdekképviseleti fórumot indított az MSZP a Quaestor-károsultak megsegítéséért – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Gőgös Zoltán, a szocialisták Veszprém megyei elnöke és országos elnökhelyettese. A politikus egyúttal büntetőfeljelentés megtételére bíztatja a károsultakat, amihez pártjuk segítséget kínál: az MSZP irodáiban és internetes felületein bárki számára elérhetővé teszik a büntetőfeljelentéshez szükséges nyomtatványt, melyet kitöltés után ingyenesen be lehet nyújtani a rendőrségre.
Gőgös Zoltán a Quaestor-botrányt az elmúlt évek legnagyobb átverésének nevezte. – Öt évig folyt majdhogynem fiktív kötvénykibocsájtás úgy, hogy aki megvette azt, az azt sem tudta, hogy kötvényt vásárol. Ezért kell büntetőfeljelentést tenni – hangsúlyozta az elnökhelyettes. Hozzáfűzte, az egyéb botrányok, a DRB Bank csődje révén érintve van a Honvéd Egészségpénztár is, és Pápa katonaváros lévén itt helyben ugyancsak számos érintettje lehet az ügynek. Mint mondta, országgyűlési határozati javaslatot nyújtottak be a bankbotrányok károsultjainak kártalanításáról, valamint a pénzügyi szektor felügyeletének megerősítése érdekében szükséges halaszthatatlan intézkedésekről. Kiemelte: szeretnék, ha a legfőbb ügyész kezdeményezné az ügy közigazgatási eljárásban történő vizsgálatát, mivel így esély nyílik az állami kártalanításra.
A sajtótájékoztatón Grőber Attila önkormányzati képviselő, pápai MSZP-elnök aktuális helyi ügyekről – legfőképpen a pénteki képviselő-testületi ülés kiemelt témáiról – szólt. Elöljáróban elmondta, ugyan számszerűen igaz a városvezetés azon megállapítása, miszerint Pápa idei költségvetésében minden harmadik forintot fejlesztésre költenek, ám amennyiben ebből a mintegy két és fél milliárd forintból levonjuk a stadionfejlesztésre szánt egymilliárdot, valamint az előző évekről áthúzódó fejlesztéseket, akkor mindössze 145 millió forint összegben kezdődik idén fejlesztés a városban. Grőber Attila megjegyezte, ősszel számos helyi fejlesztést harangozott be a városvezetés, azonban ezzel kapcsolatos érdemi előterjesztéssel ő maga eddig még nem találkozott.
Az önkormányzati képviselő emlékeztetett, a képviselő-testület 2012-ben döntött úgy, hogy a pápai oktatási intézmények fenntartását a Klebelsberg Intézményfenntartó Központra (Klik) bízza, amelynek ezért a feladatellátásért éves szinten 329 millió forintot fizet a város. Grőber Attila szerint az elkövetkező időben pénzügyi, szakmai és képzési szempontok figyelembe vételével át kell gondolni ezt a működtetési formát. – Amennyiben a jelenleg ismert adatok júniusban is megerősítést nyernek, én azt fogom javasolni, hogy a város vegye vissza a Kliktől az oktatási intézmények fenntartását – tekintett előre a Magyar Szocialista Párt helyi elnöke.

Képek:


Címkék: MSZP | önkormányzat
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!