Presztízsmeccs vár a Lombardra, Mátyus János visszatér


2015-03-20 13:55:35  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: nyiregyhazaspartacus  | 


Presztízsmeccs vár a Lombardra, Mátyus János visszatér főképe
Szombaton 16 órai kezdéssel igazi presztízsmérkőzést rendeznek a Perutz Stadionban. A Lombard Pápa – Nyíregyháza bajnoki találkozó ugyanis a vendégek vezetőedzőjének személye miatt különös pikantériával bír. Mint ismeretes, Mátyus János szeptemberben váratlanul felállt a Lombard kispadjáról, nem kis meglepetést okozva tulajdonosnak, játékosnak és szurkolónak egyaránt. A Spartacus trénere akkor nem indokolta döntését, azt mondta, különböző okok miatt úgy alakult, hogy nem folytatja a munkát, „Életem legnehezebb döntése volt” – fogalmazott egy interjúban. Mátyus később aztán azt nyilatkozta, amikor nyáron a Lombardhoz került, azzal szembesült, hogy nincs csapat. Több játékost szeretett volna igazolni, olyanokat, akik hozzá hasonlóan 1000 fokon égnek, akik át tudják venni mentalitását, ezek közül sajnos csak Csilus Tamást tudták megszerezni. Decemberben pedig úgy vélekedett, a Pécs vagy a Haladás mellett a Pápa lesz a másik kieső, gyorsan hozzátéve, hogy reméli nem lesz igaza… A házigazdák vezetőedzője is tisztában van a bajnoki fontosságával, úgy fogalmazott, bíztató, hogy legutóbbi két meccsen nem kaptak gólt és az is, hogy a Dunaújváros és a Győr ellen összesen négy pontot tudtak szerezni.
- Nehéz megítélni, hogy ki az esélyes, az mindenképp mellettünk szól, hogy itthon játszunk, természetesen nyerni szeretnénk – vélekedett Lengyel Ferenc. Azt azonban látni kell, hogy ez már nem az a Nyíregyháza, mely ősszel játszott, egy teljesen új, megerősödött csapattal találkozunk, így óvatosnak kell lennünk. Az idei három meccs alapján úgy érzem, mindegyik csapatrész fejlődött, így bízom abban, hogy a Spartacus ellen sem kapunk gólt és tovább növeljük rúgott góljaink számát. 
Lengyel Ferenc hozzátette, a kezdőben minimális változás várható a múlt héthez képest, hiszen Popin letöltötte eltiltását, Yannick, Vankó és Elouge továbbra is sérült.
Mátyus János a Nyíregyháza hivatalos honlapjának úgy nyilatkozott, számukra most kezdődik a bajnokság érdemi része, szerinte mind a keretet illetően, mind csapatban erősebbek a Pápánál.
- Két hónapig dolgoztam Pápán, és sikeresek voltunk. A tavaszi szezonból négy mérkőzésen vagyunk túl, úgy érzem, ezeken jól szerepeltünk. De mostantól kezdődik a bajnokság érdemi része számunkra, hiszen most játszunk majd a közvetlen riválisainkkal, a Pápával és a Dunaújvárossal. Ezek igazi rangadók számunkra. A Pápát jól ismerem, tudom mi az erősségük illetve a gyenge pontjuk. Szeretnénk győzni, a minimális elvárás az, hogy pontot szerezzünk. Tavaly augusztus-szeptember környékén mi abból éltünk Pápán, hogy mentálisan nagyon együtt volt a csapat. Ugyanúgy, mint most a Nyíregyháza Spartacus. Az fog dönteni a hétvégén, hogy mennyire merünk játszani, mert abban biztos vagyok, hogy a Nyíregyháza mind a keretet illetően, mind csapatban erősebb a Pápánál.

A 16 órakor kezdődő találkozót Andó-Szabó Sándor vezeti, segítői Kóbor Péter és Huszár Balázs lesznek.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!