Tegyünk együtt környezetünkért! – rendezvénysorozat a Munkácsyban


2010-03-10 17:41:50  | cikk: mo  | fotó: mo  | 


Tegyünk együtt környezetünkért! – rendezvénysorozat a Munkácsyban főképe
A Munkácsy Mihály Általános Iskola 2009 szeptemberétől részt vesz a Társadalmi Megújulás Operatív Program 3.1.4-es projektjében, melynek keretében idén már véget ért egy egyhetes programsorozat, Munkácsy és kora címmel. Március 1-jén egy 3 héten át tartó rendezvénysorozatot indított az iskola, Tegyünk együtt környezetünkért! címmel. A projektben különféle oktatási formákkal, kooperatív oktatási módszerekkel találkoznak a gyerekek, kirándultak a Hagyományok Hegyére, ahol megismerhették a hegy történetét, szemétszedési és egyéb környezetvédelmi akciókat szerveznek – tájékoztatott Egyházi Viktorné, az intézmény igazgatója.
A Tegyünk együtt környezetünkért! program egyik állomása volt a mai helytörténeti vetélkedő is, melyre előzetes feladatot kaptak a diákok.
- A vetélkedő előtt egy sétát kellett tenniük a városban, és le kellett fotózniuk bizonyos – műemlék jellegű – épületeket, amelyekről később, a megmérettetésen beszámolót készítettek. De ez csak egy feladat a sok közül, számos játékos feladványt kell megoldaniuk, természetesen Pápa városával kapcsolatosan – ismertette a vetélkedő feladatait Dócziné Turbók Julianna, a projekt egyik vezetője.
A háromhetes rendezvénysorozatot egy fotópályázattal indították, a beérkező fotókból március 19-én kiállítás nyílik az intézmény kisgalériájában.

Az igazgatónő hozzátette, a TÁMOP projekt keretében kötelező volt a szakmai megújulás is, emellett számos innovatív eszközzel bővült az iskola, pl.13 db laptopra, 6 db CD lejátszóra és különféle irodai eszközökre tett szert az intézmény. A továbbképzésekre és a szakmai megújulásra – a TÁMOP pályázat segítségével – közel 50 millió forint áll az iskola rendelkezésére.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!