Sebességmérő és közterületi kamerarendszer - Felmérik a lehetőségeket


2015-03-19 21:10:30  | cikk: pgya  | 


Sebességmérő és közterületi kamerarendszer - Felmérik a lehetőségeket főképe
Az elmúlt hetek városrészi konzultációin feljegyzett közlekedésrendészeti és közbiztonsági  szabálysértésekkel kapcsolatos lakossági észrevételekkel kereste meg dr. Áldozó Tamás polgármester az önkormányzat Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Tanácsát, amely ma délután tartotta meg alakuló ülését a Városházán, Bocskay László elnökletével.
A polgármester az alábbi bűnmegelőzési és közbiztonsági kezdeményezésekkel kapcsolatban kereste meg a grémiumot, amely kérdésekben a Tanács állásfoglalását kérte.

A lakosság felvetéseinek legnagyobb része arra vonatkozott, hogy a város számos közútján az autósok visszatérően megszegik a sebességre vonatkozó szabályokat. Dr. Áldozó Tamás abban kérte ki a Tanács állásfoglalását, hogy indokolt-e a városban önkormányzati beruházásban sebességmérőket telepíteni? Amennyiben igen, akkor a Tanács foglaljon állást abban is, hogy a város mely pontjain ellenőrizzék a forgalmat ilyen berendezéssel.
A másik lényeges kérdés a normasértő magatartásokra vonatkozott, mint például a hulladékgyűjtésre és kezelésre vonatkozó szabályok áthágása, közterületi rongálások, parkolási szabályok megsértése stb., amelyek megelőzésére vagy felderítésére közbiztonsági kamerarendszer telepítését javasolták a lakossági konzultációk résztvevői. A városvezető kérte a Tanács állásfoglalását a közbiztonsági kamerarendszer esetleges bővítésével, az újonnan telepítendő kamerák elhelyezésével, a kamerák által szolgáltatott adatok kezelésével kapcsolatban.

- A lakosság által jelzett problémák megoldása nem történhet egyik napról a másikra. Abban kérem a Tanács valamennyi tagjának közreműködését, hogy a szükséges döntéseket kellő szakmai előkészítést követően fogadják el. A felvetések jelentősége a Tanács munkáján túl társadalmi egyeztetés szükségességét is felveti – kérte fel az együttműködésre a Tanácsot tagjait a polgármester annak érdekében, hogy év végére, a költségvetés elfogadása előtt szakmailag megalapozott, a helyi közösség konszenzusát bíró döntést hozhasson a fentebbi kérdésekben a város önkormányzati képviselő-testülete.

Bocskay László, a Tanács elnöke elmondta, hogy ma az alakuló ülésen két napirendi pontot tárgyaltak meg, meghallgatták a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltségének 2014. évi tevékenységéről szóló tájékoztatóját, amelyet Csillag István tűzoltó alezredes terjesztett a Tanács elé. Második napirendi pontként dr. Áldozó Tamás polgármester kezdeményezését vitatták meg. Az ülésen résztvevő Varga Balázs rendőrőrnagy, a Pápai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője a sebességmérőkkel kapcsolatban ígértet tett arra, hogy a következő ülésre elkészítenek egy baleseti statisztikát, amely segítségére lehet a Tanácsnak az előterjesztés elkészítésében. Napirenden kívül, Bitai Sándor, a Pápai Polgárőrség részéről jelezte, hogy megalakult a lovas egységük. Négy lovas polgárőr teljesít márciustól szolgálatot, elsősorban a város azon részein járőröznek, ahova gépjárművel nem tudnak eljutni Pápa külterületi részein.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!