Nyílt napot szervezett az Erkel-iskola


2015-03-19 20:31:09  | cikk: Babos Petra  | 


Nyílt napot szervezett az Erkel-iskola főképe
Az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában a hagyományokhoz hűen ma délelőtt várták a leendő elsősök szüleit arra a nyílt napra, melyen az elsős tanítók egy-egy óráján keresztül nyerhettek bepillantást az intézményben folyó oktató-nevelő munkába. Heizer Zoltánné igazgatónő kérdésünkre elmondta, az Erkel-iskola minden évben márciusban szervezi meg a nyílt napot, amikor a négy leendő tanító tart bemutató órát, délutánra pedig az apróságokat is hívják az iskolába.
- A jövő tanévben is két, egy normál és egy zenei tagozatos osztályt szeretnénk indítani. Ma délelőtt az első órában Jáger Lászlóné magyart, a másodikban Telekesi Péter természetismeretet, a harmadikban Nemeréné Fejes Emília éneket, míg a negyedikben Hoffmann Tamásné testnevelés órát tartott a diákoknak.

A szülőknek az iskolaválasztás nagyon nehéz és felelősségteljes feladat – tette hozzá az igazgató - hiszen ilyenkor tavasszal kell eldönteniük, hogy melyik intézménybe íratják gyermeküket szeptembertől. El kell menni valamennyi iskolába, megnézni, ott milyen az oktató-nevelő munka, milyen képzési lehetőségeket kínálnak. Az Erkel-iskola is ebben a választásban szeretne segítséget nyújtani a nyílt nappal. Az oktatási intézményben a művészeti és a zenei oktatás kap prioritást, s ebből kaphattak ma ízelítőt a szülők.

Délután aztán már a nagycsoportosok is részt vettek a különböző játékos foglalkozásokon, melyen tornászhattak, rajzolhattak és énekelhettek is a kicsik, mialatt a szülők rövid tájékoztatást hallhattak az iskoláról, s megtekinthették az épületet.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!