Diákok alkottak, diákok szervezték


2010-03-10 16:36:28  | cikk: mo  | fotó: mo  | 


Diákok alkottak, diákok szervezték főképe
Mától több mint negyven Petőfis diák alkotásait láthatják az érdeklődők a Jókai Mór Művelődési Központ emeleti előadótermében a Diákgaléria c. kiállítás keretében, mely a JMK Tudás-Szín-Tér projektjében kapott helyet. A kiállítás különlegessége, hogy a diákok nemcsak alkotásaikkal rendezték be a tárlatot, hanem ők szervezték a kiállítást, készítették a meghívókat és celebrálták a megnyitót. A Támop keretében megvalósuló Tudás-Szín-Tér projektnek tulajdonképpen ez a célja, hogy a közművelődési intézmény sajátos eszközeivel segítse az oktatást, a diákok tudásának gyarapodását – hangsúlyozta a program kapcsán Veszpréminé Turtsányi Valéria, a JMK igazgatója.
A Diákgaléria című kiállítás megnyitóünnepségén Kocsis Gyula, a program szakmai koordinátora ismertette a rendezvény céljait. Kihangsúlyozta, hogy a diákok számára nagyon fontos az a tapasztalat, amelyet a saját alkotásaikból összeálló kiállítás ad.
- Amellett, hogy az alkotó itt találkozik a befogadóval, egy komoly művészetszervezési folyamatból kellett kivenni a részüket – mondta Kocsis Gyula.
A szakmai koordinátor a két főszervezőnek, Jabronka Richárdnak és Papp Diánának adta át a szót, akik bemutatták a tárlaton megtekinthető alkotásokat és a kiállítás szervezésének körülményeit. Az eseményen részt vett dr. Kovács Zoltán polgármester, Veszpréminé Turtsányi Valéria, a JMK igazgatója, Huszár Endre, a Petőfi Sándor Gimnázium igazgatója és az iskola pedagógusai.
A Tudás-Szín-Tér keretében még 3 iskola tanulóinak alkotásait láthatják az érdeklődők. Májusban a Türr István Gimnázium, októberben a Református Kollégium Gimnáziuma, majd azt követően a Pápai Gazdasági Szakközépiskola diákjai mutatkoznak be műveikkel.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!