A Hókirálynő Pápán járt


2015-03-17 19:50:35  | cikk: Babos Petra  | 


A Hókirálynő Pápán járt főképe
A 2014/2015-ös Benedek Elek és a Lázár Ervin bérletes gyerekeket ma és holnap Hans C. Andersen: Hókirálynő című mesejátéka várja a budapesti NOIR Színház tolmácsolásában.

A jól ismert mesében Kay és Gerda öreg nagymamájukkal élnek nagy szeretetben, ám egy nap a gonosz Hókirálynő magával viszi az örök jég birodalmába Kayt. Gerda ebbe nem akar belenyugodni, s elindul megkeresni a Hókirálynőt, hogy a testvérét visszahozza. Az előadás csodálatos zenei világa, a gyönyörű ruhák és látványos díszlet egyaránt hozzájárultak az előadás varázslatos hangulatához. A darab keletkezéséről Iványi Árpád rendező, társalapító beszélt hírportálunknak.
- A Hókirálynő egy nagyon kedves gyermekkori álmom, mivel akkor láttam színházban, s nagyon megtetszett. Azóta sem láttam olyan feldolgozást, ami vissza tudta volna adni azt a hangulatot, amit én gyermekkoromban átéltem.
-Rengeteg vizuális bravúrt szerettünk volna az előadásba belecsempészni, mivel a mai gyerekek már a 3 és 4 D-s mozikon nőnek fel, ahol elképesztő látványorgiát kapnak percről percre. Nekünk ezt a fajta dömpinget kell behozni, ezért az volt a legnehezebb feladatunk, hogy egy olyan előadást mutassunk be, ami leköti a gyerekek figyelmét, mind látványban, mind karakterekben – tette hozzá.
-Kedvenc szereplőm Gerda, mert ő egy hősies, bátor személyiséget képvisel, ami a mai világban fontos érték. Ő Kayért harcol, ez szintén példaértékű lehet a gyerekek szemében.

A NOIR Színház 2008-ban alakult, Orosz Melinda és Réti Barnabás színművészek égisze alatt. Céljuk az volt, hogy olyan független alkotó csoport jöjjön létre, amely a hagyományos klasszikus színházi értékeket viszi tovább, ami manapság szinte kuriózum. Repertoárjuk rendkívül színes, nemcsak a gyerekeknek játszanak, hanem felnőtt darabjaik is vannak. Társulatuk arra törekszik, hogy könnyen befogadható előadásokat vigyen színpadra, amelyek spontán, az adott pillanatban hatnak.

Az idei gyermekszínházi bérletsorozat negyedik, vagyis utolsó előadása április közepén lesz, akkor a Didergő király látogat el városunkba.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!