A kisebb egyesületek működését is támogatja a város


2015-03-17 17:09:53  | cikk: pgya  | 


A kisebb egyesületek működését is támogatja a város főképe
Idén is jelentős összeggel kívánja támogatni Pápa város önkormányzata a város intézményi háttérrel rendelkező civil szervezeteit – derült ki a Humánerőforrás Bizottság (HEB) délutáni ülésén.
A bizottsági ülést dr. Hermann István elnök vezette le, első napirendi pontként a Települési Értéktár Bizottság tevékenységéről szóló beszámolót terjesztette elő, amelyet a tagok egyhangúlag elfogadtak. A települési értéktárba, amely folyamatosan bővül, továbbra is várják a pápai lakosok javaslatait.
A Pápa Város Televízió fejlesztését elősegítő kölcsön összegét is egyhangúlag elfogadták a bizottság tagjai.
Napirendre került a köznevelési intézmények további működtetésének a kérdése is.  Az önkormányzat a rendelkezésére álló saját és átengedett bevételek terhére a 2015/2016. tanévtől továbbra sem képes vállalni az illetékességi területén működő köznevelési intézmények működtetését, mely szándékát a Képviselőtestület pénteki döntését követően kívánja jelezni az állami intézményfenntartó központ felé. A köznevelési intézmények további működtetésével kapcsolatban a Képviselőtestület a finanszírozási feltételek pontos ismeretében egy későbbi ülésén fog végleges döntést hozni.
A jelenlévők egyhangúlag támogatták Pápa városának Mária úthoz való bekapcsolódását is, amely a tapasztalatok szerint mind egyházilag, mind turisztikailag pozitívumot hozott a zarándokút állomásainak.
Az intézményi háttérrel rendelkező civil szervezetek közül tizenhárman pályáztak, minden pályázatot befogadtak, idén összességében közel 800 ezer forinttal támogatja a város a kisebb szervezetek működését, határozott a HEB.
A sportegyesületek közül a tavalyi pályázaton elnyert összeggel egy nem tudott elszámolni, idén összesen 21 egyesület támogatását fogadta el a Humánerőforrás Bizottság.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!