21 sportegyesületet támogat idén az önkormányzat


2015-03-17 16:27:16  | cikk: Haraszti Gábor  | 


21 sportegyesületet támogat idén az önkormányzat főképe
A Humánerőforrás Bizottság keddi ülésén egyéb napirendi pontok mellett elbírálta a 2015.évi önkormányzati sporttámogatásra benyújtott pályázatokat. Az önkormányzat még február elején tett közzé felhívást a pápai székhelyű sportegyesületek működésének finanszírozására. A bizottság számára 35 millió forint keretösszeg állt rendelkezésére, melyből 31.700.000 forintot végül 21 egyesület között osztott szét. Az ülésen dr. Hermann István bizottsági elnök elmondta, a klubok a tavalyival megegyező összeggel gazdálkodhatnak, a legnagyobb támogatásban a Pápai Egyesített Labdarúgó Club részesült, mely 16 millió forintot kapott, az Elekthermax Vasas SE 5.150.000, a Pápai Kosárlabda Club 3.900.000, a Pápai Úszó SE 1.400.000, a Kilián DSE 1.200.000 forint támogatásban részesült, a Pápai Mozgássérültek Bástya SE valamint a Balla DSE a későbbiekben a polgármesteri keretből kap működéséhez támogatást. Nem szerepel a listán a Pannonia Power SE, melyet a 2015.évi pályázatból kizártak, a Titán SE pedig a tavalyi évben kapott 200.000 forintos támogatásról nem számolt el, így a szkander egyesületet a támogatási szerződésben foglaltak szerint az idei és az ezt követő két év pályázati kiírásából kizárták, és az említett összeg visszafizetésére kötelezték. Az ismert okok miatt a Pápai SE sem szerepel a névsorban – az egyesület korábbi elnöke, Stemmer István nem adta be az elszámoláshoz szükséges papírokat – így jelen állás szerint az atléták, a sakkozók és a vízilabdázók is jelentős összegtől esnek el, de a bizottság elnöke hangsúlyozta, abban az esetben, ha lesz új pályázati kiírás, és a kiválást tervező szakosztályok új egyesületet alapítva minden, a jelentkezéshez szükséges törvényi feltételnek megfelelnek, akkor a most fel nem használt 3.300.000 forintból még részesülhetnek.

A támogatottak teljes listája ITT!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!