Improvizációból a legjobbak


2015-03-16 20:56:10  | cikk: Babos Petra  | 


Improvizációból a legjobbak főképe
Tizenkettedik alkalommal rendezték meg Lengyel Pál emlékére Vasváron a Farsangi rögtönzések elnevezésű improvizációs fesztivált a közelmúltban, melyre a Szó és Kép Színpad is nevezett immáron ötödször. A kiváló pápai csapatot ezúttal Csukárdi Sándor, Rózsás Hajnalka, Janus Norbert és Kelemen Ákos képviselte.

A Szó és Kép Színpad először 2011-ben Zalaszentgróton vett részt az improvizációs fesztiválon, ahol első helyezettek lettek a területi versenyen. 2012-ben Vasváron a regionális Impro Fesztiválon ismét az élmezőnyben szerepeltek, akkor Brighella-díjjal jutalmazták őket. 2013-ban Vasváron ismét megnyerték a regionális versenyt és az országoson is a képzeletbeli dobogó legfelső fokára állhattak fel. A jól ismert pápai csoport az idén is sikeresen szerepelt.
- Ebben az évben három csoport részvételével zajlott a verseny. Mi az Ólin fantázia nevet adtunk magunkat. Nyolc izgalmasabbnál izgalmasabb feladat várt ránk, amelyek nem voltak egyszerűek. Minden gyakorlat megmozgatta az összes improvizatív készséget. A legtöbb feladványra kaptunk némi felkészülési időt, de az igazi kihívást az jelentette számunkra, amikor azonnal meg kellett oldani a feladatot, az volt az igazi improvizáció - számolt be hírportálunknak Csukárdi Sándor, a Szó és Kép Színpad vezetője.

A produkciókat háromfős szakmai zsűri értékelte.
 - Vannak gyakorlatok, amelyekkel lehet készülni egy ilyen fajta megmérettetésre, a titkunk az, hogy sokat játszunk együtt, nagy rutinunk van, s egy jól összeszokott csapat vagyunk. Szinte már ismerjünk egymás mozzanatait, ötleteit – tette hozzá a vezető.
Rózsás Hajnalka szerint az olyan jellegű feladat volt a nehéz, amikor a negyedik fő nem vehetett részt a felkészülésben, neki az „előadás” közben kellett helyt állnia. A játékok spontaneitását mutatta az is, hogy minden csapatnak kellett eszközöket összegyűjtenie a játéktérbe, s ezeknek az elemeknek kellett szerepelnie a jelenetben, s ezek köré egy sztorit kitalálni.
A pápai csoport idén is az első díjat hozhatta el, vagyis Arlechino-t kaptak, ami azt is jelenti, hogy továbbjutottak a gödöllői fesztiválra.

A csoport két tagja, Rózsás Hajnalka és Kelemen Ákos jövő héten, Gödöllőn, a Mesterek Találkozóján méretteti meg magát a vasvári csapat két tagjával egy csapatban.
A Szó és Kép Színpad a gödöllői fesztivál után sem fog pihenni, hiszen jelenleg Molieré: Nők iskolája című darabjukat újítják fel, s egy új bemutatóra is készülnek: a nagyérdemű A székely asszony és az ördög című mesekomédiát láthatja hamarosan.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!