Ünnepi flashmob a Kossuth utcán


2015-03-16 19:07:38  | cikk: pgya  | 


Ünnepi flashmob a Kossuth utcán főképe
A mi Március 15-énk című kezdeményezés keretében az ország közel 500 településén szavalták el egy időben a Nemzeti dalt. A Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal országos projektjéhez Pápa is csatlakozott a szabadságharc himnuszának, a Nemzeti dal elszavalásával. A Petőfi Sándor és a Kossuth Lajos utcák kereszteződésében a vers közös elszavalásában körülbelül százan vettek részt. A flashmob – villámcsődületként fordítják magyar nyelvre - eseményre elsősorban diákok és nyugdíjasok jöttek el, akik vidáman, nemzeti büszkeséggel telve adták elő a minden magyar által jól ismert egykori pápai diák versét. A szavalás, 15 órakor kezdődött, és alig tíz perc alatt véget is ért. A résztvevők reményüket fejezték ki, hogy jövőre ismét együtt lehetnek és még többen szavalhatják el egyszerre a híres sorokat, amelyet 1848-ban a költő a pesti Nemzeti Múzeum lépcsőjén mondott el.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!