Ünnepre készülve


2015-03-14 12:33:56  | cikk: HuHa  | 


Ünnepre készülve főképe
Holnap délután tartja az önkormányzat a városi megemlékezést az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 167. évfordulója alkalmából. A Március 15. téren tartandó ünnepség helyszínén már tegnap felállították a színpadot, a református templomra kihelyezték a hatalmas kokárdát, ma délelőtt pedig – amíg az időjárás engedte – helyszíni főpróbát is tartottak a szereplők.

Vasárnap 13 óra 40 perctől toborzózenével várják az ünneplőket a térre, ekkor vonul be a katonai díszalegység és a Pápai Huszáregyesület. Az ünnepség 14 órakor a Himnusz hangjaival kezdődik, majd Unger Tamás alpolgármester mond köszöntőt nemzeti ünnepünk alkalmából. Ezt követően zenés-irodalmi műsor idézi meg a 48-as eseményeket és Rózsa Sándor szerepét a szabadságért vívott küzdelemben, az összeállításban a Vadvirág Néptáncegyüttes mellett helyi előadók és középiskolák művészeti csoportjai közreműködnek. A program a hagyományoknak megfelelően városi kitüntetések átadásával folytatódik és koszorúzással zárul.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is kiegészítő családi programokkal teszi teljessé az ünnepet az önkormányzat. A Kékfestő Múzeumban 48-as játszóházba várják a családokat kokárda és nemzeti színű apróságok készítésére, a Református Gyűjteményekben pedig ünnepi kézműves műhelyben tevékenykedhetnek kicsik és nagyok. Az idén a Refi ad helyet a Pápai Huszáregyesület Huszárkodó című programjának is, melyen a korabeli katonai viseletekkel, egyenruhákkal és fegyverekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Mindkét helyszínen 15-től 17 óráig fogadják a látogatókat.
A Református Gyűjtemények nemzeti ünnepünk alkalmából megújította a Petőfi és Jókai emlékekből, 48-as relikviákból álló tárlatát, a Nem csak múlt, hanem élő hagyomány című kiállítás 9 órától 17 óráig látogatható.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!