Erdélyi vendégek a Petőfiben


2015-03-13 21:57:25  | cikk: Babos Petra  | 


Erdélyi vendégek a Petőfiben  főképe
Mint arról korábban már hírt adtunk, a Pápai Petőfi Sándor Gimnázium sikeresen pályázott az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt Határtalanul programra. A Barangolások Veszprém megyében és Erdélyben elnevezésű program keretein belül a felkészítő foglalkozások már lezajlottak, most pedig a nagyváradi Ady Endre Líceum 40 diákja és kísérőik látogattak el városunkba néhány napra.

Az egyik kísérőtanár, István Zoltán elmondta, nagy örömmel vesznek részt a projektben, szívesen jöttek a petőfisekhez. Hozzáfűzte, a Petőfi Gimnázium és az Ady Líceum találkozása a Dunántúl Athénje és a Pece-parti Párizs találkozása.
- Tegnap délután érkeztünk. Ma délelőtt a petőfisek 1848-as ünnepi műsorát tekintettük meg az iskola aulájában, majd délután a Kékfestő Múzeumot és a Pápai Református Gyűjteményt tekintettük meg, ami igazán érdekes volt. A délután folyamán a Vörösmarty Úti Otthonház lakóinak egy saját műsorunkat mutattunk be, hiszen mi ezt vállaltuk a projektben. Számunkra felemelő érzés, hogy Magyarországon léphetünk fel.

A vendégek este az iskola tavaszi bálján vettek részt, szombaton a Balaton lesz az úti cél és felkeresik irodalmi kötődésű helyszíneket. Vasárnap Iszkázra mennek, hétfőn pedig hazautaznak – tudtuk meg magyarországi programjukról.

Az idősek otthonában előadott műsort az egyik diák írta, aki elmondta, örömmel tölti el, hogy részt vehetett a pályázatban. Marcutin Dóra szerint ez egy nagy lehetőség, amivel élni kellett, hiszen nem tudhatják, hogy eljutnak-e máskor ide.
- Nagyváradon minden évben meg szoktunk emlékezni az 1848-as eseményekről. Különleges alkalom volt a mai, hogy Magyarországon is előadtuk a műsorunkat - tette hozzá Bernát Brigitta 11. osztályos tanuló.
A petőfis tanulók áprilisban látogatnak majd el Nagyváradra.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!