Márciusi ifjak a Munkácsy-iskolában


2015-03-13 21:04:16  | cikk: pgya  | 


Márciusi ifjak a Munkácsy-iskolában főképe
A Munkácsy Mihály Általános Iskola negyedikesei ma délelőtt az 1848–49-es forradalom és szabadságharc eseményeit mutatták be diáktársaiknak a tanintézmény aulájában. Felcsendültek a már jól ismert versek, dalok, népdalok, amelyekkel megidézték a 167 éve történt hazafias eseményeket, a magyar nemzet hősies áldozatvállalását a szabadságért, egyenlőségért, testvériségért. A műsort a Himnusz eléneklésével nyitották meg a tanulók és a Szózattal fejezték be.
A díszünnepség egyben projektzáró is volt, a hét folyamán újra áttekintették, és rendszerbe foglalták a 19. század történelmi eseményeket. Az ablakokba újabb díszeket készítettek a nemzeti ünnepre.
Szabó Imréné, a diákokat felkészítő pedagógusok részéről elmondta, hogy a műsor összeállításában a hazaszeretet erősítése volt az elsődleges cél. Mindezt úgy valósították meg az elmúlt hét folyamán, hogy példaképeket állítottak a diákok elé, az 1848-as forradalom és szabadságharc márciusi ifjait.
A rendezvényen jelen voltak lengyelországi vendégek is. Koncz Sándor, az iskola volt igazgató-helyettese hírportálunknak elmondta, hogy 1995-ben voltak először Tarnówban, amely egy szép ipari város a volt lengyel–magyar határ mentén található, Veszprém megye testvértelepülése. A városban Petőfi-park van, Bem apó sírhelye, a múzeumban külön magyar teremet rendeztek be, vagyis egy olyan településről van szó, ahol ápolják a lengyel–magyar barátság hagyományait.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!