Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője járt városunkban


2015-03-13 17:38:31  | cikk: pgya  | 


Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője járt városunkban főképe
A nemzeti ünnep alkalmából tartott sajtótájékoztatót a Demokratikus Koalíció (DK) pápai szervezete képviseletében Kerecsényi Zoltán, a párt önkormányzati képviselője péntek délután az Esterházy-kastély előtt található Petőfi-szobornál. Vendégszónok Gréczy Zsolt, a DK országos szóvivője volt, akivel a sajtótájékoztatót követően kerekasztal-beszélgetésre ültek le a helyi szimpatizánsok a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont emeleti kistermében.
Kerecsényi Zoltán köszöntötte a sajtó képviselőit, majd emlékeztette a megjelent szimpatizánsokat, hogy éppen öt évvel ezelőtt szervezték meg Pápán a DK-platformot, utána rá hivatalosan is bejegyezték a pártot.
- Küzdelmes öt esztendő áll mögöttünk. Sokfajta gondolkodású magyar ellenzékit egybehívó, „köztársaságpárti” pártot akarunk. Öt év alatt sem változtak kívánalmaink. Melyek ezek? Röviden: ugyanazok, amit az egykori pápai diákokból lett '48-as ellenzéki ifjak a 12 pont fölé írták: „Legyen béke, szabadság és egyetértés.” Ha lesz egyszer új Magyar Köztársaság, akkor abban valóban békének, szabadságnak és egyetértésnek kell lennie – zárta gondolatait a helyi önkormányzat DK-ás képviselője, majd átadta a szót Gréczy Zsolt szóvivőnek.
- 1848 március 15-re emlékezünk és az a szomorú aktualitása van az ünnepnek, hogy a magyar nemzet nem egységes. Rettenetesen megosztott, kevés gazdag és sok szegény, Magyarország nemzetközi kapcsolatai romokban, országunk ma egy magányos állam Európában – vágott bele szónoklatába az országos politikus, aki szerint a demokratáknak ma az a dolga, hogy Magyarországot újra kell egyesíteni, a külföldre távozott fiatalokat haza kell hívni, akiket nem nélkülözhet az ország, amely szerinte most rossz úton jár. Felhívta a figyelmet a közelgő tapolcai időközi választásra. A baloldali összefogás jelöltjének győzelmét jósolva reményét fejezte ki, hogy tovább tudják gyengíteni a kétharmados kormánytöbbséget.
- Magyarországnak változásra és változtatásra van szüksége, abban bízunk, hogy jövőre előrehozott választás lesz, mert nagyon sokáig ezt a terhet nem lehet bírni, gondolva itt a túladózottságra, a megosztottságra, az egyre fokozódó szegénységet. Amikor 1848. március 15-re emlékezünk, ne feledjük el azt a korparancsot, hogy „a Haza minden előtt” és azt sem, hogy „rabok tovább nem leszünk” - zárta gondolatait Gréczy Zsolt, majd Kerecsenyi Zoltánnal megkoszorúzták Petőfi Sándor szobrát.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!