Pápa a legbarátságosabb


2010-03-09 17:26:59  | cikk: mo  | 


Pápa kapta a Legbarátságosabb város címet. A dunakeszi Széchenyi István Általános Iskola Közbiztonsági-, Hon – és Természetismereti Klubja ugyanis a gyerekek szavazatai alapján városunknak adományozta ezt a címet. A 18 éves klub A Kulturális Turizmus Éve jegyében megszervezett Barangoló rendezvénysorozata keretében látogatott Pápára.

A dunakeszi Széchenyi István Általános Iskola korábban már indított egy szavazást – 2008-ban, a Vizek Éve jegyében – 10 magyarországi élményfürdő körében. A gyerekek tetszését akkor a pápai Várkertfürdő nyerte el. Az iskola tavaly év végén újabb szavazásra szólította fel a kisdiákokat, az eddig megismert szálláshelyek, vendéglők, városok, programok közül melyeket jutalmaznák kitüntető címekkel. A gyerekek egybehangzóan Pápa városára tették a voksukat.
- A diákok kiemelték Pápa hangulatos kisvárosi jellegét, ahol a múltat idéző régi és új épületek ízlésesen megférnek egymás mellett. Tetszik nekik a város dinamizmusa, a pápaiak kedvessége és vendégszeretete, a barokk Fő tér, a Kékfestő Múzeum, a Várkastély, a Várkertfürdő – ismertette a gyerekek gondolatait Taksás Gábor klubvezető.
A klubvezető és a gyerekek a múlt heti képviselő-testületi ülésen adták át a kitüntető címet dr. Kovács Zoltán polgármesternek. A beszámolóból kiderült, hogy a gyerekek nyári kirándulásaik úticéljaként – 2007 óta minden évben – Pápát jelölték ki.

-Pápa nagyon szép város, és az emberek is kedvesek. Nagyon tetszik, kicsit olyan érzés, mintha külföldön lennék – számolt be városunkkal kapcsolatos benyomásairól Seres Barnabás Zoltán, az iskola egyik diákja.

A dunakeszi Széchenyi István Általános Iskola Közbiztonsági-, Hon – és Természetismereti Klubja 18 évvel ezelőtt alakult meg azzal a céllal, hogy a gyerekeknek és családjaiknak több területet átfogó, tartalmas és változatos szabadidős programokat biztosítson. A klub megalakulása óta közel 200 programot nyújtott az érdeklődőknek. Ez idő alatt kb. ezer km-t túráztak, tizenötezer km-t kerékpároztak, s csupán az elmúlt öt évben több mint harmincezer km-t utaztak Magyarországon.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!