Kosarasaink a hosszabbításban veszítették el a megyei rangadót


2015-03-12 22:05:17  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kosarasaink a hosszabbításban veszítették el a megyei rangadót  főképe
Szokatlan időpontban, csütörtökön este 18 órakor rendezték az NB I/B-s kosárlabda bajnokság Veszprém megyei rangadóját, melyen a Motax Concordia Pápa KC a HOYA Pannon Egyetem Veszprémmel csapott össze. A bajnoki pontok mellett az alapszakasz helyezéseinek szempontjából is komoly téttel bírt a négy negyed, hiszen a hazaiak a negyedik helyen álltak, míg a nemrég edzőváltáson átesett veszprémiek a hatodik helyről várták a feldobást, Mérész Csaba alakulatának a legjobb négy közé kerülésért a hátralévő négy bajnokin egyaránt nyerni kell. Mindkét együttes pozitív előjelekkel várhatta a találkozót, hiszen a pápaiak Pécsett nyertek 88-78-ra, míg a Veszprém hazai pályán hosszabbításban győzte le a Sopront 102-92-re. Az odavágót december 12-én rendezték, a veszprémiek akkor 93-71-re nyertek. A megyei rangadó visszavágójára a mieink a Kutasi, Perák, Szanati, Horváth, Henrik ötössel sorakoztak fel. Kiváló első negyed produkáltak a mieink, a kezdeti ideges, kapkodó játék után jól hatástalanították a vendégek támadásait, akik három percig nem találtak be, a negyed derekán időt is kért Mérész mester (8-2). A rövid megbeszélés sem segített csapatán, hiszen tovább nyílt az olló a felek között, Keresztes zsákolása után már 14-2-t mutatott az eredményjelző. Az első játékrész hajrájában Fekete és Kámán kosaraival zárkózott a Veszprém, nyolc pontos hazai előnnyel zárult az első negyed (22-14). Amilyen jól kezdte a meccset a Pápa, olyan rosszul jött vissza a második tíz percre, nem sikerült megjátszani Keresztest a palánk alatt és védekezésben is akadtak gondok, a Veszprém ezen felbátorodva előbb egyenlített, majd Puszta közelijével a vezetést is átvette (22-23). A negyed második felére összekapta magát a Pápa, Sömenek nyolc, Kutasi hat pontja után Henrik is beszórt egy hármast, mellyel kialakult a 39-28-as félidei állás. A harmadik negyed megint a vendégeké lett, a PKC részéről sok volt az eladott labda, védekezésben is felpuhultak, így hamar ledolgozta hátrányát a Veszprém (24. perc 44-42). A döntetlen körüli állás megmaradt az utolsó negyedre is (30. perc 55-54). A végül 17 pontot termelő Szanati gyors játékával értékes pontokat szerzett a Pápa, egy újabb 2+1-es akcióval megint négy pont volt a különbség (60-56). A 35. percben Henrik hármasa hűtötte le a vendég kedélyeket, de gyorsan jött rá a válasz Kámán részéről (65-61). Kiegyenlített játék alakult ki a folytatásban is, az utolsó fél percben 71-70-nél Sömenek talált be kintről, nagyon úgy tűnt, eldőlt a párharc. Hat másodperccel a vége előtt 77-74-nél a vendégek legjobbja, Kámán dobott egy hármast, így következhetett a hosszabbítás. Az öt perces ráadás Puszta triplájával indult, melyre Sömenek válaszolt. Egy perccel a vége előtt azonban Fekete ismét egy hárompontost helyezett el a gyűrűben, majd Gáll két büntetője után már nem volt idő egyenlíteni, öt ponttal nyertek a megyeszékhelyiek (82-87).

Motax Concordia Pápa KC - HOYA Pannon Egyetem Veszprém 82-87 (22-14, 17-14, 16-26, 22-23, 5-10)

Vajda Balázs: A szerencsésebb csapat nyert ma, hiszen aki kint volt a mérkőzésen láthatta, hogy végig kézben tartottuk a meccset, az utolsó egy perc húsz másodpercet leszámítva, ahol fizikálisan és mentálisan is voltak zavarok. Hátrányból többször felálltunk, de ilyenkor mindig futnunk kellett az eredmény után. Többször is eldönthettük volna az összecsapást, ezekből a helyzetekből nem sikerült jól kijönnünk, megyünk tovább, hiszen nem mondtunk le céljainkról.

Pápai dobók: Szanati 17, Horváth A. 3, Perák, Henrik 17/9, Keresztes 10. Csere: Vajda B., Hadnagy 8/6, Hole, Kutasi 10/3, Ács, Sömenek 17/6, Pölöskei

Kosarasaink a következő fordulóban a MAFC-hoz utaznak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!