Pápa a Művészetek Völgyében


2015-03-12 20:18:44  | cikk: pgya  | 


Pápa a Művészetek Völgyében főképe
Idén lesz 25 éves a Művészetek Völgye kulturális és összművészeti fesztivál, amelyen a tervek szerint Pápa városa is bemutatkozik a helyszínen, pontosabban Taliándörögdön.
- Taliándörögdről Szőke Andrással kerültünk kapcsolatba, eme kapcsolatnak volt az eredménye a Böjtelőn történő fellépése, reméljük, hogy nagyon sok állomása lesz még ennek az együttműködésnek. Ő hívott meg bennünket, pápaiakat, hogy vegyünk részt a fesztiválon. Úgy tervezzük, hogy a a július 24. és augusztus 2. között megrendezésre kerülő Balaton-felvidéki fesztivál minden napján legyen a városunkat népszerűsítő program a taliándörögdi plébánia udvarán. Ebben az esztendőben mi is részesei lehetünk így a kapolcsi kínálatnak – ismertette a sajtó képviselőinek dr. Áldozó Tamás Szőke András villámlátogatásának célját. Elmondta továbbá, hogy Pápa értékeit tervezik felmutatni, olyan programot kívánnak összeállítani, amelyben minden napra lesz tartalmas, érdemi mondanivaló, és olyan pápai kuriózumokat, aktivitásokat biztosítani a helyszínen, amelybe a fesztiválra kilátogatók közül sokan bekapcsolódhatnak. Például kézművesműhellyel, ahol gyerekek és felnőttek egyaránt mintázhatnak, de nagyobb léptékű bemutatkozásra is gondolnak néptáncosokkal, fúvósokkal.

Szőke András először is bocsánatot kért a megjelentektől, hogy kertészruhában jött el, azt hitte, hogy csak végigbeszélik az elkövetkező időszak feladatait. Röviden bemutatta Taliándörögdöt, amely egy 650 lelkes falu, ahol helytörténettel, hagyományőrzéssel foglalkozik.
- Azért vagyok most Pápán, mert bátorkodtam mondani a polgármester úrnak, hogy az Ősök Házába meginvitálom, a helyi plébánia egyetértésével, Pápa városát és a környező településeket a fesztiválon való bemutatkozásra. Elsősorban a hagyományait, ipartörténeti technikáit, mezőgazdasági értékeit szeretnénk megismerni és megismertetni. Miért fontos ez? Hogy a fesztivál közönségét oktassa, elgondolkodtassa, és hogy játszhassunk együtt, és ugyanakkor kedvet adjon az ottani vendégeknek a későbbiekben egy pápai kirándulásra – foglalta össze a közismert színész, humorista a taliándörögdi bemutatkozási lehetőség ötletét, amely reményei szerint a nyáron létre is jöhet.
A sajtó képviselői után Szőke András a pápai művelődési és művészeti intézményeinek, egyesületeinek vezetőivel talákozott, akikkel a fesztiválon való részvételi lehetőségekről egyeztettek.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!