Elindult a dobószezon


2015-03-12 15:52:26  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Elindult a dobószezon főképe
A Pápai SE atlétika szakosztályának kalapácsvetői a téli rövid pihenő után az elmúlt időszakban három alkalommal is dobókörbe léptek. A versenyek sorát a felnőtt magyar téli országos dobóbajnokság nyitotta, melyet a Puskás Ferenc Stadion Dobófészerében rendeztek meg. A pápai színeket Csébi Fruzsina képviselte, aki négy kilogrammos szerrel új egyéni csúccsal a nyolcadik helyen fejezte be a versenyt 49,42 méteres eredménnyel. A szakosztály egyik legsikeresebb atlétája ezután az ifjúsági és junior téli megmérettetésre utazott, ahova Toki Adriánt is benevezte az egyesület. Az elért eredményekkel Kis Károly elégedett volt.
- A junioroknál hat kilogrammos szerrel Toki Adrián 63,54 méteres teljesítménye ezüstérmet ért, a lányoknál Fruzsina három kilogrammos kalapáccsal 58,74 méterre röpítette a szert, jutalma egy második hely lett, mindketten új egyéni csúcsot értek el, és aranyjelvényes minősítést dobtak, ami korosztályuk legmagasabb szintjét jelenti – ismertette az eredményeket a PSE edzője. A versenysorozatot a márciusi újonc és serdülő országos bajnokság zárta, melyen Tölgyesi Dániel 57,75-tel második, Rózsás Ferenc 12. lett (40,20), mindkettőjük eredménye új egyéni csúcsot jelent. Az újoncok között három kilogrammos kalapáccsal Sztupák László végig vezetve országos bajnoki címet szerzett 55,03 méterrel.
Kis Károly hozzátette, büszkeséggel tölti el, hogy nyáron két tanítványa is leteheti névjegyét a nemzetközi porondon.
- Toki Adrián nagyon közel került ahhoz, hogy nyáron részt vehessen a svédországi junior Európa-bajnokságon, melynek feltétele, hogy 67 méter fölött kell dobnia, ami számára nem lehetetlen vállalkozás. Fruzsina is nemzetközi szereplésre készülhet, ugyanis a Kolumbiában rendezendő ifjúsági világbajnokságra készülő keret tagja, emellett ott lehet az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon is, melynek Grúzia ad otthont.
Az atléták edzője elmondta, hétvégén a futók is megkezdik a szezont, a mezei országos bajnokságon Áldozó Botond és Tóth Csaba vesz részt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!