Lezárt akta: Idősekhez surrant be


2015-03-11 22:05:53  | cikk:  | 


A Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya bíróság elé állítási javaslattal zárta le az ellen a csóti férfi ellen indított büntetőeljárást, aki a gyanú szerint egy falubeli idős házaspárt lopott meg otthonukban.
A nyomozás adatai szerint a 48 éves V.L. 2015. február 23-án délután 2 óra körül azzal a céllal kereste fel a hozzá közel lakó idős ismerőseit, hogy pénzt kérjen kölcsön tőlük. A házaspár utcakapuját és a lakásajtaját is nyitva találta, a házba lépve pedig látta, amint az idős pár a szobában tévét nézett. Elvette a konyhaasztalon lévő pénztárcát és távozott. Otthon a tárcában levő bakjegyeket eltette, a tárcát elégette, a lopott pénzt pedig nagyrészt felélte. A gyanúsítottat két nappal később, február 25-én délelőtt lakásán keresték fel a helyi körzeti megbízottak. Czere Zoltán rendőr főtörzsőrmester és Varga Csaba rendőr főtörzsőrmester a házkutatás alkalmával megtalálták a lopott pénzből fennmaradó 15.000 forintot, amit lefoglaltak és visszaadtak a jogos tulajdonosnak. V.L. gyanúsítotti kihallgatása alkalmával a bűncselekmény elkövetését elismerte és elmondta, hogy az idős sértettek már többször kisegítették korábban.
A férfi ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárás iratait a napokban bíróság elé állítási javaslattal küldte meg az eljáró hatóság a Pápai Járási Ügyészséghez.

Képek:

nincsenek képek