Több tucat biztonsági öv nélkül közlekedő


2015-03-10 22:46:47  | cikk: HuHa  | 


Több tucat biztonsági öv nélkül közlekedő főképe
Pápán tartott ma fokozott közúti ellenőrzést a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság az európai szintű, úgynevezett TISPOL akció keretében. A háromnapos program hétfőn indult, a VMRFK minden nap más településen tart koncentrált ellenőrzést. A rendőrök városunkban reggel 7 órától 16 óráig két helyszínen – a Celli úton és a Vásár utcában - vizsgálták a passzív biztonsági eszközök használatát, az akcióban tucatnyi egyenruhás vett részt.

A Pápán ellenőrzést végző csoport parancsnoka, Bakler Zoltán rendőr százados érdeklődésünkre elmondta, a fokozott közúti ellenőrzés során kiemelten figyelik a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer és a bukósisak használatát.
-Ellenőrzéseinket lakott területen belül végezzük, többször iskolák, óvodák környékén, mert nagyon fontosnak tartjuk a helyes példamutatást. Sajnos az ellenőrzések eddigi tapasztalatai azt mutatják, hogy lakott területen nagyon sokan nem használják a biztonsági övet, pedig ez életet menthet, az iskoláknál pedig sokszor azt látjuk, hogy a gyermeket ölben tartják.

A VMRFK közlekedésrendészeti osztályának osztályvezető-helyettese a pápai ellenőrzésről elmondta, több tucat járművezetővel szemben kellett közigazgatási bírságot kiszabniuk a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt, de olyannal is találkoztak, hogy az ülések között egy aprócska gyermek játszott és onnan mászott elő az autó megállásakor.
-A biztonsági öv használata nagyon fontos, elég, ha csak a hétvégi, halálos kimenetelű balesetre gondolunk, melynek a vizsgálata még folyik, de az már megállapítható, hogy az autóban ülők nem használták a biztonsági övet.
A százados hozzátette, azt szeretnék elérni, hogy ne csak a rendőri akciók idején, hanem mindig használják a gépkocsiba ülők a biztonsági övet, hiszen a többi biztonsági eszköz hatékonysága is csak ez esetben megfelelő.

A passzív biztonsági eszközök használatát elmulasztókra tízezer forintos közigazgatási bírságot szabtak ki, hiszen a rendőrök ez esetben nem mérlegelhetnek, lakott területen fixen ennyibe kerül a szabálysértés, amit a gépjárművezetők esetében három előéleti ponttal is megtoldanak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!