Március idusán nyit az Öreghegyi kilátó


2015-03-10 11:28:20  | cikk: pgya  | 


Március idusán nyit az Öreghegyi kilátó főképe
Az Öreghegyen épített kilátó március 15-től ismét várja a látogatókat. A város legmagasabb pontján, 176 méter magasan épült létesítményről lenyűgöző panoráma tárul elénk a város látképével, az Északi-Bakony vonulatával, a Somlóval, a Ságheggyel, tiszta időben az Alpokalja és a Soproni-hegység is feltűnik.
Tóth Kálmán, a kilátót működtető Hagyományok Hegye Egyesület elnöke elmondta, hogy céljuk egy történelmi, néprajzi és természetismereti központ létrehozása, amely koncepcióba kiválóan illeszkedik a kilátó működtetése.
Mint arról már hírportálunk is írt, a kilátót Pápa Város Önkormányzatával és a Bakonyerdő Zrt.-vel közösen építette meg a Hagyományok Hegye Egyesület, amelyet a háromoldalú szerződés értelmében a nagyközönség részére március 15-től október 31-ig kell nyitva tartani. Tóth Kálmán tájékoztatása szerint március 15. és április 30. között és az őszi időszakban rövidebb nyitva tartással – szerda, szombat és vasárnap, 10-től 18 óráig –, míg nyáron nem három, hanem négy-öt napon várják majd a látogatókat.
A 8,5 méter magas kilátószintre 53 lépcsőfok vezet fel, amelyet az őszi nyitva tartás tapasztalatai alapján idősek és fiatalok is könnyen megmászhatnak és gyönyörködhetnek az eléjük táruló táj szépségeiben. A belépő diákoknak és nyugdíjasoknak 200 forint, míg a felnőttjegy 300 forintba kerül. Az idei év során is három nyílt nap lesz, májusban és szeptemberben, illetve a már sokak által közkedvelt Hegy Napja július 11-én. A nyílt napokon a különböző programok mellett a kilátó látogatása is ingyenes lesz.

Képek:

nincsenek képek


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!