Judo: Ifjúsági országos bajnokság


2015-03-09 17:04:02  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Judo: Ifjúsági országos bajnokság főképe
Az elmúlt hétvégén Siklóson rendezték meg az ifjúsági korosztály országos judo bajnokságát. A Bakony Judo Klub színeiben négy sportoló lépett tatamira, Tóth Dorottya, Vörös Seron, Pákozdi Bence és Sági Dániel teljesítményét Végh József, a klub elnöke értékelte.
- A -57 kilogrammban 10 induló között Tóth Dorottya a hetedik helyet szerezte meg, mérlege egy győzelem, két vereség volt. Dóri még serdülő korú versenyző, ez az eredmény egy korosztállyal feljebb teljesen elfogadhatónak mondható. Dórinak a saját korcsoportjában kell hozni a kötelezőket, de már ide is beköszönt. Vörös Seron a -63 kilogrammban élete talán legjobb teljesítményét nyújtotta. Higgadtan és koncentráltan versenyzett végig, jutalma egy harmadik hely lett. Seron az első mérkőzésen kikapott a későbbi döntőstől, de utána három ippon győzelmet szerzett, ebből kettőt úgy, hogy az utolsó percben fordította meg a mérkőzést. A -66 kilogrammosok mezőnyében 26 induló gyűlt össze, köztük volt Pákozdi Bence is, aki az első mérkőzését ippon értékű belső horoggal megnyerte barcsi ellenfelével szemben, ezzel a legjobb 16 közé jutott. A második meccsén KSI-s ellenfelével végigment a négy perc, de sajnos sportolónk összeszedett három intést, és ezzel elveszítette a meccset. Sajnos a KSI-s ellenfél nem jutott a négy közé, így Bence nem folytathatta, de az utóbbi időszak legjobb teljesítményét nyújtotta ő is. Sági Dániel +90 kilogrammban az első mérkőzésen kikapott győri ellenfelétől, és sajnos a lába is megsérült. A vigaszágon békéscsabai ellenfelét leszorította, és sérülés ellenére egy újabb dobással legyőzte. A harmadik mérkőzésen egy ajkai, 130 kilogrammos ellenfelével szemben az utolsó percig egy intéssel vezetett, ám nem adtak meg egy dobását - még azután sem, hogy a videón visszanézték - majd megintették passzivitásért, miután az ellenfele éppen csak ki tudott védekezni egy akcióját. A bronzmeccset végül egy yukóval veszítette el. Sajnos Dani ezen a meccsen a korábbi lábsérüléséhez összeszedett egy bordasérülést is, ebben a húsdarálóban az ötödik hely jó eredmény. Gratulálok a versenyzőknek, hiszen mindenki hozta a tőle elvárt eredményt, köszönöm az edzőkollégáknak a felkészítő munkájukat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!