Elmarasztalta a Jobbikot a választási bizottság


2010-03-09 15:27:47  | cikk:  | 


Közeledik április 11., az országgyűlési választások első fordulójának napja; mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy megérkeztek a választásra irányuló jogszabályok megsértését kifogásoló első beadványok a választási bizottsághoz.

A bizottság pénteki ülésén a Jobbik által benyújtott kifogást - amely azt kifogásolta, hogy a Fidesz és az MSZP aktivistái a Fő téren, a Vajda lakótelepen és a Szent István úton elhelyezett választási plakátokat letépték illetve felülragasztották saját plakátjaikkal - érdemi vizsgálat nélkül elutasította. A választási bizottság indokolásában többek között arra hivatkozott, hogy a Jobbik által benyújtott kifogás nem tartalmazta az állítólagos jogszabálysértés bizonyítékait.

Hétfőn ugyancsak ülésezett a választási bizottság, amikoris a Városgondnokság vezetője által benyújtott kifogást tárgyalták meg. A kifogás szerint a Jobbik választási plakátját helyezték el önkormányzati tulajdonú ingatlan falán; az intézményvezető a kifogáshoz mellékelte az érintett ingatlan tulajdoni lapját, illetve a kihelyezett plakátokról szóló fényképfelvételeket. A választási bizottság megállapította, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelölő szervezet Erőss Bulcsú egyéni országgyűlési képviselőjelöltet ábrázoló plakátjainak elhelyezése sérti a választási eljárásról szóló törvényben foglaltakat,  a Jobbik Magyarországért Mozgalmat a további jogsértésektől eltiltotta.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!