Védekezésben kell javulnia a Bakonyerdőnek


2015-03-08 20:24:10  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Védekezésben kell javulnia a Bakonyerdőnek főképe
Az NB II-es kézilabda bajnokság soron következő fordulójában a múlt heti, Hort SE elleni játékot szerette volna a dobogós Szentgotthárd ellen is kivinni a pályára a Bakonyerdő Pápa. Kapcsándi Zsolték a vasárnap délutáni derbit jól kezdték, Kondor János vezérletével a kemény védekezés mellé kreatív támadójáték párosult, így irányították a meccset, igaz megnyugtató előnybe nem tudtak kerülni (10.perc 7-5). A folytatásban Kapcsándi Kristóf vállalta magára a góllövő szerepét, egymás utáni három góljával tartották kétgólos előnyüket a hazaiak. A 20. percre felzárkóztak a szentgotthárdiak, a mieink támadójátékában nem tartották be az edzői utasításokat, előkészítetlenül lőttek, kissé felpuhult a védekezésük, nem voltak keresztmozgások. A hajrára az elmúlt fordulóhoz hasonlóan kisebb közjáték alakult ki a zsűriasztalnál, a versenybíró előbb Tolnert, majd Kondort állítatta ki a kispadról, igaz kicsivel később a másik oldalon is kierőszakolt egy kétszer két percet, a félidőben egyel vezettek a vendégek (14-15). A szünet után Soós helyett Lukács Dávid kapott bizonyítási lehetőséget a kapuban, ami jó húzásnak bizonyult, hiszen a hálóőr két remek védéssel mutatkozott be, majd Nagy beállóból szerzett találatával megint döntetlent mutatott az eredményjelző (15-15). A második játékrészben hat perc kellett a Vas megyeieknek, hogy megzörgessék a hazai hálót, ezután felváltva estek a gólok, a döntés az utolsó tíz percre maradt. Az 53. perctől azonban kijött a fáradtság a pápaiakon, kimaradtak a hetesek, védekezésben nem találták ellenfelük támadójátékának ellenszerét, így az utolsó öt percre már nem maradtak izgalmak, a Szentgotthárd 31-26-ra nyert.

Kapcsándi Zsolt: Mi ezt a fajta állóháborút, nem tudjuk játszani, mint amit a Mór vagy a mai ellenfelünk játszik. Megbeszéltük a taktikát, készültünk, de mégsem azt játszottuk, amit kértem, nem tudom megmondani miért. Úgy vélem, a Szentgotthárd azért nyert ma, mert védekezésben fölénk tudott nőni. Még mindig nyeretlenek vagyunk tavasszal, egyre lejjebb csúszunk a tabellán, ami rányomja a bélyegét a hangulatra. Jól jön az egyhetes szünet, remélem sikerül rendezni a sorokat, és visszatalálunk a helyes útra.

Pápai gólszerzők:
Róth Gábor 6
Kapcsándi Kristóf 5
Nagy Péter, Bors Martin, Bors Patrik 4-4
Tolner Balázs 2
Szakács Dániel 1

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!