Ismét nyolc góllal nyerte a Sportoázis NKK a városi derbit


2015-03-05 23:21:29  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Ismét nyolc góllal nyerte a Sportoázis NKK a városi derbit főképe
A megyei első osztályú női kézilabda bajnokság 14. fordulójában a pontvadászatban szereplő két pápai csapat találkozott egymással. A Sportcsarnokban a negyedik helyen álló Sportoázis NKK Pápa vendége az ötödik Kilián DSE-Nyárád volt. A felek november 6-án már megmérkőztek egymással, akkor 26-18-ra a Sportoázis örülhetett a két pontnak, a „vendégek” ezúttal szerettek volna revansot venni. Az odavágóhoz hasonlóan ezúttal is szépen megtelt a piros lelátó, a körülbelül 100 fős nézőközönség igazi derbi hangulatot varázsolt az intézménybe. A Kiliánnál többen is sérüléssel bajlódtak, az egyik legnagyobb hiányzó Pődör Patrícia volt, aki még az Ősi elleni találkozón szenvedett agyrázkódást. Idegesen kezdtek Koncz János lányai, több támadás is gól nélkül fejeztek be, az ellenfél két találatára öt perc elteltével tudtak válaszolni (5. perc 2-1). A meccs első felében mindkét csapat a védekezésre fektette a nagyobb hangsúlyt, mutatja ezt az is, hogy tíz perc alatt csak négy találat esett. A Kilián lerohanásokkal, gyors indításokkal igyekezett operálni, ám az átadások pontatlanok voltak, emiatt a Sportoázis könnyű gólokat szerzett (17.perc 7-3). A játékrész második felében emberelőnyben kapaszkodtak Koncz Lilláék, aki igyekezett magára vállalni a vezér szerepet, ez hellyel-közzel működött is, ám az egyenlítéshez nem volt elég, hiszen a Sportoázis támadásban keveset hibázott, a félidőben két gól volt a különbség (11-9). A második félidőre mindkét edző kapust cserélt, a Sportoázis kapuját Geszti Virgínia, a Kiliánét Pitzer Mariann védte. Megint Széll Annáék kezdtek jobban, ezúttal – a jó védekezésnek és Geszti bravúrjainak köszönhetően - négy perc kellett az első vendég gólhoz, hétméteresből Györkös Hanna szépített (13-10), ám ez is kevés volt, hogy talpra álljanak a piros mezesek, 11 perc alatt mindössze két gólt lőttek, ami mint később kiderült, el is döntötte a találkozó végkimenetelét. A félidő derekán Fülöp szólója után már öt gól volt a különbség, Koncz János időt kért, ám ez sem hozta meg a remélt fordulatot. Percről-percre nőtt a differencia, a Kilián becsülettel próbálkozott, de már nem volt átütő erő a játékukban, a hetesek is kimaradtak, a Sportoázis NKK Pápa ellentmondást nem tűrő védekezésének (is) köszönhetően megérdemelten gyűjtötte be a két pontot, és a novemberi bajnokihoz hasonlóan nyolc góllal bizonyult jobbnak ellenfelénél.

Sportoázis NKK Pápa - Kilián DSE-Nyárád Pápa 27-19 (11-9)

Kapcsándi Zsolt: Egy jó városi derbi kerekedett a mai mérkőzésből, sokan látogattak ki a találkozóra, ritkán látni ennyi embert egy hétközi bajnokin. Nem titok, feltérképeztük a Kilián játékát, a nyitott védekezésükből felkészültünk, szépen keresztbevittük a labdát, amikből sikerült eredményesnek lennünk, úgy érzem, ez a meccs védekezésben dőlt el.

A Sportoázis NKK Pápa gólszerzői:
Széll Anna 8
Fülöp Petra 6
Németh Anita 4
Németh Éva 3
Pető Ivett, Molnár Petra 2-2
Sárközi Noémi, Pilka Szilvia 1-1

Koncz János: A múlt vasárnapi, Ősi elleni mérkőzésből kiindulva, bizakodva vágtunk neki a mai találkozónak, némileg beárnyékolta az esélyeinket, hogy lassan már többen ülnek a kispad mögött sérülés és betegség miatt, mint ahány játékosra számíthatok. Pődör Patrícia nagyon hiányzott ma támadásban, az ő kreativitása kellett volna ebbe a csapatba. A lelkesedésünk megvolt, de lényegesen több hibával játszottunk, mint az Ősi ellen. A realitás azt mutatja, hogy pillanatnyilag a Sportoázis előttünk jár, de nem vagyunk elkeseredve, ebből is tanultunk, a jövőben is próbálunk arra hangsúlyt fektetni, hogy ez a csapat fejlődjön és együtt maradjon.

A Kilián DSE-Nyárád gólszerzői:
Györkös Hanna, Koncz Lilla 5-5
Nagy Zsófia 4
Bolla Enikő, Adorján Zsuzsa 2-2
Beszpréminé Bolla Anikó 1

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!