Sok érdeklődő a Munkácsy ovisulijában


2015-03-04 21:05:05  | cikk: Babos Petra  | 


Sok érdeklődő a Munkácsy ovisulijában főképe
A Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola ma délután tartotta idei első ovisuli foglalkozását.
Az aulában összegyűlteket Megyeriné Borsó Éva igazgató köszöntötte, majd a szülők az iskoláról szóló összefoglalót nézhették meg, ezalatt pedig a gyerekek a tanító nénikkel játszottak.

Az igazgatónő érdeklődésünkre elmondta, a 2015/2016-os tanévben három első osztály szeretnének indítani.
- Az általános képzésben résztvevő kisdiákok ugyanakkora óraszámban tanulják az egyes tantárgyakat, mint a másik két osztályban. A technika azonban kivétel, mivel azt emelt óraszámban tanítjuk. Első osztálytól alapozó jelleggel, szakköri órában ismerkedhetnek meg a tanulók az angol nyelv alapfogalmaival is. Az emelt matematikaoktatást a 2013/2014-es tanévtől indítottuk el, nagy sikerrel. A gyerekek szorobánnal tanulnak meg számolni, ami felgyorsítja és egyszerűvé teszi a fejszámolást. A szorobán mellett kiemelt szerepet kap a sudoku és a sakk is, de más logikai játékok megismerése sem marad el. A harmadik osztályban a német nemzetiségi képzés kapja a főszerepet. Iskolánkban 15. éve működik felmenő rendszerrel német nemeziségi oktatás. Első osztálytól heti öt órában tanulnak németül, s megismerik a német nyelvet beszélők történelmét és kultúráját. Ebbe az osztályba főleg azokat a diákokat várjuk, akik olyan képességekkel rendelkeznek, hogy a nyelvtanulás miatt a velük szemben támasztott magasabb követelmények sem jelentenek megterhelést számukra – mondta az igazgatónő. Kiemelte azt is, hogy az iskolában a testnevelés is fontos szerepet kap, hiszen céljuk a tanulók fizikai állóképességének, egészséges testi fejlődésének biztosítása, erőnlétének fokozása.
- A mindennapi testnevelés keretében heti öt órában tanítjuk a testnevelést, amihez délutáni tömegsport foglalkozás, edzés társul. Lehetőség van az úszás alapszintű elsajátítására, de a jövőben színesedik a paletta azáltal, hogy a tantervünk előírja a küzdősportok alapvető mozgásainak oktatását, így tanulóink a JUDO fortélyaival is megismerkedhetnek – tette hozzá Megyeriné Borsó Éva.

Terveik szerint a leendő tanítók az 1. a-ban Szabó Imréné és Németh Miklós, az 1. b osztályban Tóth Nóra és Karaszlainé Bene Adrienn, míg az 1. n-ben Ferencziné Györgydeák Anna és Szegő Beáta lesznek.
Az iskola ezen kívül még két ovisulis foglalkozásra várja az érdeklődőket, március 11-én és 18-án 16 óra 30 perctől. A szülőknek lehetőségük nyílik a felsős diákok órainak megtekintésére is március 13-án. A leendő elsős tanító nénik március 25- én tartanak nyílt órát a Spartacus pályán az első tanórában.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!