Vidám és játékos, de szigorú és konzervatív - Várja az elsősöket a katolikus iskola


2015-03-04 20:56:35  | cikk: pgya  | 


Vidám és játékos, de szigorú és konzervatív - Várja az elsősöket a katolikus iskola főképe
A Szent István Római Katolikus Általános Iskola is megszervezi minden esztendőben a leendő elsősök és szüleik számára a Manó tanoda foglalkozásokat. A több alkalomból álló találkozó ma délután indult az iskola alsós részlegén, a Török Bálint utcai intézményben.
A megjelenteket az iskola igazgatónője, Gombásiné Takács Gyöngyi köszöntötte, aki bemutatta röviden a tanintézményt, az oktatási rendszert, valamint a leendő elsősök tanítóit.
Ezt követően a kicsik játékos feladatokat oldottak meg a tanító nénikkel.
- Figyelmébe ajánlom minden szülőnek a napközis foglalkozásainkat, amelyre minden gyermeknek szüksége van, felkészülhetnek a következő napra, megoldják a házi feladatokat, az ebédet a Nátus-konyháról kapjuk. Az iskola zenei foglalkozásokat is biztosít, amelyet a Bartók Béla Zeneiskola tanárai tartanak. Továbbá bábszínházba, a Kékfestő múzeumba, kiállításokra is elvisszük a diákjainkat. Sok mindent tanulnak majd a gyerekek. Törekszünk, hogy erkölcsi kapaszkodót kapjanak, tisztességes emberek váljanak a gyerekekből, ezért heti két alkalommal hittanórában is részesülnek, megismerve a kersztény értékrendet. Szigorú, konzervatív iskola vagyunk, amely nem csak a számonkérésben tükröződik, hanem a külsőségekben is. Nem akarjuk, hogy a diákjaink korán felnőjenek, 11 évesen már úgy nézzenek ki, mint a 18 évesek, festett hajjal, körömmel ékeskedjenek. Igyekszünk vigyázni rájuk minden szempontból. - mondta Gombásiné Takács Gyöngyi.
A jövő tanévben is két első osztályt indítanak a katolikus iskolában, ahova felekezettől függetlenül várják a beiratkozókat. Az 1/a-ban Ábrahámné Vesztergom Beáta és Ihász Gyöngyi, míg az 1/b-ben Tóthné Leimeszter Mónika és Kovács Arnoldné lesznek a tanító nénik. Több mint tíz éve már, hogy úszó tagozatot is indított az iskola, aminek lényege, hogy azok a diákok, akik ezt a tagozatot választják, hetente kétszer járnak uszodába.
Az igazgatónő arra kérte a jelenlévő szülőket, hogy vegyenek részt a Manó Tanoda további foglalkozásain, ismerjék meg a pedagógusokat, a foglalkozásaikat, az iskolát, ahova szeretettel várnak minden leendő kis első osztályost.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!