Nyílt hét a Tarczyban – Várják az elsősök beiratkozását


2015-03-04 13:04:53  | cikk: pgya  | 


Nyílt hét a Tarczyban – Várják az elsősök beiratkozását főképe
Venczel Csaba, a Tarczy Lajos Általános Iskola igazgatója tájékoztatta hírportálunkat az intézményi nyílt hétről, melynek folyamán a szülők bepillantást nyerhetnek az oktató-nevelő munkába. Új hagyományt teremtve, immár több éve nem csak a leendő első osztályos gyermekek szüleit, hanem valamennyi évfolyam tanulójának édesanyját, édesapját, nagyszülőjét szívesen látják.
- A nyílt hétre, az idén is valamennyi kollégám három tanítási órát vagy délutáni foglalkozást ajánlott fel látogatásra, összességében 158 tanórát. Az iskolának 576 tanulója van, minden évfolyamon három osztályban folyik oktatás. A nyílt hét tanóráit és a délutáni foglalkozásokat a tapasztalataink szerint érdeklődő figyelem és jó hangulat jellemzi. A tanulók üzenőfüzetében és az iskola honlapján már a múlt hét folyamán közzétettük a 158 foglalkozást tartalmazó órarendet, melynek ismeretében a szülők előre megtervezhették melyik órára ülnek be. Ez egy különleges lehetőség arra, hogy a szülők betekintést nyerjenek a gyermekeik oktatásába, kollégáim munkájába. Több szülő itt tapasztalhatja meg, hogy a tanórákon milyen mennyiségű tananyagot kell elsajátítani és milyen színvonalú a számonkérés, az elvárás az iskolában – ismertette az iskolaigazgató a nyílt héttel kapcsolatos tapasztalatait.
Régebbi hagyományaikat követve várják az iskolaválasztás előtt álló szülőket ovi-sulis foglalkozásaikra március 10-én és 24-én, valamint április 14-én. Két emelt óraszámú informatikai és egy kéttannyelvű osztály indul idén is az iskolában. A két informatikai osztály Hortobágyiné Bors Judit és Süle Judit, valamint Gicziné Horváth Katalin és Szalainé Kálovics Erzsébet pedagógusokkal, míg a kéttannyelvű osztály Kiss Zsanett és Horváth Dóra tanítónőkkel indul.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!