Programokban gazdag évet tervez a Pápai Megújulás Klub


2015-03-02 16:01:30  | cikk: Babos Petra  | 


Programokban gazdag évet tervez a Pápai Megújulás Klub  főképe
A Rákbetegek Országos Szövetségének Pápai Megújulás Klubja évről évre megszervezi a hagyományos jótékonysági bálját. Idén több mint kilencvenen vettek részt a Hotel Villa Classica dísztermében tartott jó hangulatú rendezvényen. Az esemény előtt Hörömpöly Imréné klubvezető a tavalyi év programjairól beszélt, mint mondta, 2014-ben is sok rendezvényre várták a klubtagokat és az érdeklődőket. Céljuk a betegség megelőzése, az emlőműtéten átesett nők segítése és a szűrések fontosságának hangsúlyozása.
- 2014-ben is eredményes évet zártunk. Legnagyobb rendezvényünk az egészségnap volt, melyen 140-en éltek a lehetőséggel, s jöttek el szűrésre. A klubtagok rendszeresen jártak vízi– és gyógytornára, szárazföldi tornára, gyakran vettek részt előadásokon, szívesen mentek el más csoportok foglalkozásaira és más klubokkal is szerveztünk találkozókat. Az emlőműtött nőket összefogó klub évente kétszer - karácsony és gyermeknap közeledtével - a kórház gyermekosztályának kis betegeit meglepi édességgel és játékkal, amelyet a tagok gyűjtenek össze – mondta a klubvezető kiemelve, foglakozásaikon mindig nagyon jó a hangulat, sokat nevetnek, szinte szó sem esik a betegségekről.

A klub a 2015. évre is gazdag programot állított össze.
- Idei első rendezvényünk a jótékonysági bál volt, amit mi igazi zenés-táncos mozgásterápiás farsangi családi összejövetelnek nevezünk. A bálon befolyt összeget a kétévente megrendezett egészségvédő napunkra fordítjuk, amit jövőre tartunk majd meg. Minden évben megszervezzük az emlőműtöttek számára a fehérnemű vásárt. Idén is részt veszünk előadásokon, kirándulásokon, prevenciós programokon, megköszöntjük azokat a társainkat, akik kerek évfordulót ünnepelnek. Ebben az évben lesz a Rákbetegek Országos Szövetsége fennállásának 25 éves jubileuma, ezért erről a pápai klub is meg fog emlékezni egy nagyobb rendezvény keretében, májusban pedig az I. Emlőműtöttek Találkozóján is részt kívánunk venni - sorolta hozzá Hörömpöly Imréné, hozzátéve, idén is szeretnének a városban és a környéken élők számára újabb egészségügyi programot, szűrést és előadásokat szervezni. A klubvezető hangsúlyozta, kiemelt céljuk, hogy a támaszadó szolgálatot minél jobb szinten tudják működtetni. E szolgálat fő feladata, hogy segítse azokat az embereket, akik műtéten estek át, hiszen az orvosi segítség mellett nélkülözhetetlen a lelki támasz, a napi problémák megoldása a hasonló sorsú és gyógyult emberek támogatásával.

A bál fővédnöke dr. Kovács Zoltán államtitkár volt, a védnökök pedig dr. Áldozó Tamás polgármester és dr. Bagoly Katalin onkológus főorvos, patronáló voltak, akik sajnos egyéb elfoglaltságaik miatt nem tudtak részt venni a rendezvényen. A program vendége dr. Gritzné Győry Zsuzsanna, a Rákbetegek Országos Szövetségének elnökhelyettese volt, aki köszöntőjében a nem hagyományos egészségvédő faktorok fontosságára hívta fel a figyelmet, amelyek a tánc, a humor és a nevetés, vagyis, ami egy bálon jelen van. Végül elismeréssel szólt Hörömpöly Imréné kitartó és odaadó munkájáról, s elmondta, a pápai klub egy elismert csoport országos szinten is.

Az est során a klub két tagja - Németh Gyuláné és Pintér Ferencné - verset és egy vidám történetet olvastak fel, fellépett a Zafír Orientális Társulat három tagja, Bedecs Bettina, Bedecs-Németh Katalin és Katzer Éva, akik látványos hastánc bemutatóval alapozták meg a hangulatot.
Éjfélkor tombolasorsolás várta a bálozókat, melynek főnyereménye egy görögországi út volt. A hajnalig tartó mulatságon a Füredi Duó szolgáltatta a zenét.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!