Nem érdemelt vereséget a Bakonyerdő Pápa


2015-03-01 20:16:01  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Nem érdemelt vereséget a Bakonyerdő Pápa főképe
A fővárosi Hort SE ellen hazai közönség előtt is bemutatkozott idén a Bakonyerdő Pápa. Az NB II-es kézilabda bajnokság első hazai tavaszi mérkőzésén a házigazdák győzelemmel szerették volna feledtetni az idénnyitón elszenvedett idegenbeli vereséget. Az előjelek mindenesetre pozitívak voltak, hiszen ősszel az odavágón legyőzték a Hortot, a hazaiak ezt formát szerették volna ismét kivinni a pályára. Kiváló hangulatot teremtettek a szurkolók a lelátón, a meccset ennek megfelelően jól is kezdte a Bakonyerdő, Tolner Balázs szerezte az első találatot, majd a pápai fal és Soós kapus lehúzta a rolót, majd’ hat perc telt el, mire a vendégek a kapuba találtak, azt is szerencsével, hiszen a falon megpattanó lövés becsapta a pápai kapust (2-1). A félidő derekára kiegyenlített játék alakult ki, mindkét oldalon felváltva estek a gólok, az utolsó másodpercekben Tolner bombagóljával két találattal mehetett pihenőre a Pápa (11-9). Szinte lemásolta az első félidőben látott kezdését a második játékrészben a Bakonyerdő, azzal a különbséggel, hogy nem hat, hanem kilenc percig maradt érintetlen a pápai kapu, köszönhetően Soós két bravúrjának na meg persze a kiváló védekezésnek, ekkor 13-9-et mutatott az eredményjelző. Ezt követően érthetetlen módon szétesett a mieink játéka, és 12(!) percnyi gólcsend következett, nem meglepő módon át is vette a vezetést a Hort (13-15), a 21. percben Kapcsándi Kristóf szakította meg a negatív sorozatot. Ezután sajnos már nem volt annyi a pápaiak játékában, hogy fordítani tudjanak, az utolsó másodpercek ennek ellenére izgalmasan alakultak, történt ugyanis, hogy 19-20-as állásnál hét másodperccel a lefújás előtt Kapcsándi Zsolt időt kért, amit a versenybíró nem vett észre, így leperegtek a másodpercek. Érthető módon reklamáltak a hazaiak, akiknek végül igazat is adtak a játékvezetők, így a már ünneplő vendégeknek vissza kellett térnie a pályára. Sajnos az utolsó öt másodpercben már nem jutott el a fővárosi kapuig a labda, blokkolták Kapcsándi Kristóf lövését, így a nem túl sportszerű vendégek 20-19-re nyertek.

Bakonyerdő Pápa – Hort SE 19-20 (11-9)

Kapcsándi Zsolt: Minden jól működött az elején, minden a megbeszélteknek megfelelően zajlott, sőt emberhátrányban eredményesebbek voltunk, mint emberelőnyből. A félidőről kivételesen jól jöttünk ki, az előny tudatában egy kicsit túlságosan is megnyugodtunk, azt hittük, megvan a meccs. Nem így lett, sajnos egyes posztokon nem tudtunk frissíteni, és a végjátékból az ellenfél jött ki jobban. Reizinger Szabolcs hiányát még érezzük, voltak periódusok amikor tudtuk pótolni, de ez nem megy egyik pillanatról a másikra. Azt is el kell mondani, hogy ritkán látható pechszéria sújtott minket, legalább négy-öt olyan gólt kaptunk ami sáncról vagy kapusról ment be, lövéseink a kapufáról kifelé jöttek, úgy érzem, megérdemeltük volna a két pontot, mert jobban játszottunk ellenfelünknél.

Pápai gólszerzők:
Kapcsándi Kristóf 8
Tolner Balázs 4
Füzi Attila, Bors Patrik 2-2
Lakos Csaba, Nagy Péter, Róth Gábor 1-1

A juniorok 32-23-as, magabiztos győzelmet arattak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!