Várják az elsősöket a Gyurátz-iskolába


2015-02-28 22:00:26  | cikk: pgya  | 


Várják az elsősöket a Gyurátz-iskolába főképe
A Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola Iskolavár programjára gyűltek össze a leendő elsősök és szüleik ma délelőtt. A megjelenteket Polgárdi Sándor esperes és Szücs Gábor igazgató köszöntötték. A szülők és a gyerekek egyaránt megismerkedhettek az iskola profiljával, a pedagógiai alapelvekkel és az intézmény kínálta lehetőségekkel.
Polgárdi Sándor elmondta, hogy kitüntetésnek veszik azt, hogy a Gyurátz-iskolát választják a leendő elsősök szülei.
- Az evangélikus egyházhoz közel áll a tanítás, és a pápai iskola példamutató ezen a téren. Minden embernek fontos, hogy a család után tudja milyen közösséghez tartozik, a gyerekeknek a második család az iskola, ahova szeretettel várjuk az első osztályba beiratkozókat – biztatta az esperes a jelenlévő szülőket gyerekeik evangélikus iskolába való beíratására.
Szücs Gábor igazgató közölte, hogy egy első osztályt kívánnak indítani a következő tanévben, körülbelül 30 gyermekkel. Diavetítés keretében mutatta be az iskola történetét, a választható szakköröket, kiscsoportos foglalkozásokat (ének-zene, rajz, néptánc, kézműves, kerámia stb.). Jelentős kulturális esemény a Mesenap, külföldi testvériskolai kapcsolatokat létesítettek, ahova látogatóba is elviszik a diákokat, kiváló az együttműködés a Pápai Református Kollégiummal.
Az igazgató elmondta azt is, hogy a keresztény értékekre való nevelést fontosnak tartják a tanintézményben, ezért az egyház hagyományaihoz kötődő tevékenységek gyakorlását is elvárják a diákoktól, mint a hétkezdő áhítatok, a templomi és iskolai istentiszteletek, az étkezésekhez és a tanuláshoz kötődő imádságok, amelynek elsajátításában külön iskolai lelkész segédkezik.
Az induló osztály tanítói Kiss Judit és Békefi Fodor Helga lesznek. A leendő kisdiákok az általános tanterv szerint kezdik meg tanulmányaikat, második osztálytól tanulják az angol nyelvet. A gyerekek minden nap testnevelés és énekórán is részt vesznek. A szülőknek és a még ovis kicsinyeknek a gyurátzos kisdiákok be is mutatták ének-zenei tudásukat, csengettyűkkel és furulyával adtak elő zeneműveket. Az Iskolavár rendezvény játszóházzal zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!