Győzelemmel kezdett az U16


2015-02-28 15:00:26  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Győzelemmel kezdett az U16 főképe
Az U16-os kiemelt utánpótlás labdarúgó bajnokság alsóházi rájátszásban az első tavaszi fordulót rendezték. A Pápai Egyesített Labdarúgó Club az alapszakaszt az utolsó előtti helyen fejezte be, egy győzelemmel, két döntetlennel, 12 vereséggel. Az idénnyitón ellenfelük a Diósgyőr volt, akik a tabella 9. helyét csípték el ősszel. Lantai Balázstól megtudtuk, felkészülésüket az időjárás mellett az is nehezítette, hogy csak egy pálya állt a korosztályok rendelkezésére, így oda kellett figyelni a beosztásokra. Az eltervezett munkát ennek ellenére sikerült elvégezni, ígaz, mindössze egy felkészülési találkozót játszottak. Nem számíthattak könnyű 90 percre a hazaiak, hiszen azzal a Diósgyőrrel mérkőztek meg, mely a középmezőny első feléhez tartozik. A kezdő sípszótól a taktikai utasításokat betartva, végig fegyelmezetten futballoztak a mieink, bár nagyrészt az pápaiak térfelén folyt a játék, gólt nem sikerült elérnie a Diósgyőrnek. A második félidő 20. percében egy szépségdíjas találattal megszerezte a vezetést a PELC, Farkas Bence kapott remek labdát a bal oldalról, majd nagy erővel a rövid felsőbe vágta a labdát, mely még a felső lécet is érintette. A hátralévő negyed órában az egyenlítésért tovább rohamozott a DVTK, ez azonban nem sikerült nekik, végig jól harcoltak a házigazdák, jutalmuk három pont lett.

PELC U16 – Diósgyőr 1-0 (0-0) Gsz.: Farkas

Lantai Balázs: Fegyelmezetten futablloztunk, amit beszéltünk az öltözőben, azt a srácok próbálták betartani, kisebb hibáktól eltekintve jól játszottunk. Az előrejátékunk még akadozik, de egy szép góllal a magunk javára tudtuk fordítani a mérkőzést.

PELC U16: Szigeti – Balogh, Szabó Sz., Böröczky, Szabó E.- Molnár, Benecz, Nagy, Györkös – Szabó B. ('68 Bognár), Farkas ('93 Kovács)

Az U18-as alakulat is ponttal gazdagodott, 1-1-el ért véget a találkozó, a mieink találatát a 83. percben Dömötör Valentin Márk szerezte. A bajnokság március 6-án szintén hazai pályán az Újpest ellen folytatódik.

PELC U18 – Diósgyőr 1-1 (0-0) Gsz.: Dömötör ill. Balogh

PELC U18: Szigeti ('46 Schilde)– Barcsa, Varga, Csonka T., Pető – Kovács, Csonka J. ('89 Buda), Dömötör, Mórocz – Pintér, Laki

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!