Lezárt ügy: vádemelési javaslat a fiatal rabló ellen


2015-02-27 21:35:44  | cikk:  | 


A Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya vádemelési javaslattal zárt le egy 17 éves fiú ellen folytatott nyomozást, aki Pápa egyik utcájában kirántotta egy idős hölgy kezéből a táskáját.
A 17 éves fiatal 2014. október 23-án kora délután Pápa egyik utcájában haladt két sétáló idős hölgy mögött, majd az egyiküket hátba ütötte. Ezután a fiú a megtántorodó 78 éves nő kezéből kitépte a válltáskát és futásnak eredt. A táskában néhány ezer forintot tartalmazó pénztárca és személyes holmik voltak. A rendőrség értesítését követően az egyenruhások azonnal adatgyűjtésbe kezdtek, melynek eredményeként a 17 éves fiú került a látókörükbe. A nyomozók kihallgatták a fiatalembert, amelynek során beismerő vallomást tett. A táskát pár nap múlva egy pápai járókelő találta meg és leadta a Pápai Rendőrkapitányságon, így az – az ellopott készpénz kivételével – visszakerülhetett jogos tulajdonosához.
A fiatalkorú gyanúsított ellen rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás iratait az eljáró hatóság a napokban küldte meg a Veszprémi Járási Ügyészséghez.

Képek:

nincsenek képek