Farsangi játszóház a Pápai Cigány Nemzetiségi Önkormányzatnál


2015-02-26 20:38:24  | cikk: pgya  | 


Farsangi játszóház a Pápai Cigány Nemzetiségi Önkormányzatnál főképe
A Pápai Cigány Nemzetiségi Önkormányzat (PCNÖ) minden hónapban szervez kulturális, játékos vagy más programot a pápai és környékbeli roma származású lakosoknak vagy a roma kultúra iránt érdeklődőknek. Tegnap délután a Városházán farsangi játszóházon vehettek részt a gyerekek és szüleik, kísérőik. A gyerekek festettek, énekeltek, táncoltak, a legnagyobb sikert azok aratták, akik a farsangi összejövetel alkalmából jelmezt öltöttek magukra. Természetesen nincs farsang fánk nélkül, jóízűen elfogyasztották. Sándor Endre Gézától, a PCNÖ alelnökétől megtudtuk, hogy az influenzajárvány miatt sokan lemondták a játszóházi részvételt, akik viszont eljöttek, azoknak móka és kacagás volt a vidám délután. Találkozott egymással Hófehérke, a Hercegnő, a vadnyugati Cowboy, Pókember és természetesen a mesebeli cigány lány sem hiányozhatott.
A rendezvényen megjelent Markos Róbertné, a PCNÖ elnöke is, aki elmondta, hogy elsősorban az ünnepekhez kapcsolódóan szeretnének a jövőben havonta különböző rendezvényeket szervezni a pápai cigányságnak, összekovácsolni a közösséget. A farsangi játszóházban részt vett a Nemesszalóki Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviseletében Ignác Péterné elnök és Gombai Attila alelnök is.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!