Angol szépkiejtési verseny a Tarczyban


2015-02-26 07:53:40  | cikk: pgya  | 


Angol szépkiejtési verseny a Tarczyban főképe
A Tarczy Lajos Általános Iskola már évek óta rendszeresen megszervezi az angol nyelvi kiejtési versenyt az 5-6. és 7-8. osztályosok számára. Az idei megmérettetésre 15 diák nevezett be, a város öt iskolájából.
- Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a Petőfi Sándor Gimnázium kéttannyelvű osztályaival szorosabb kapcsolatot létesítsünk, ezért idén a zsűri mindhárom tagja a Petőfiből érkezett. A zsűri tagjai: Klózer Tünde, Hegedüs Aliz és Teresa Schulte angoltanárok – mutatta be a verseny bíráló bizottságát Hardi Tünde, a Tarczy-iskola tanára.
- Az angol nyelvi kiejtési versenyt évek óta rendszeresen megszervezzük, ösztönözni szeretnénk ezáltal is a diákokat arra, hogy angol nyelven olvassanak verset vagy prózát. Továbbá, hogy a gyerekek, akik szívesen és eredményesen tanulják az angol nyelvet, és természetesen az őket tanító angoltanárok megtalálják a számukra leginkább megfelelő műfajt, versenyzési lehetőséget biztosítva, ami sikerélményt ad a további tanuláshoz – ismertette a verseny célját Francsics Ildikó, a Tarczy Lajos Általános Iskola idegennyelvi munkaközösségének vezetője.
A versenyt azok között a diákok között hirdették meg, akik szeretik az angol nyelvet, szépen és értően tudnak angolul beszélni. A megmérettetésen „meglepetés” angol szövegrészletet kellett elmondaniuk – amire felkészülni egy percük volt a tanulóknak –, majd egy saját maguk választotta prózát vagy verset kellett felolvasniuk.
A diákokat két korcsoportban (5-6. és 7-8. osztály) értékelték. A legjobbak oklevélben és könyvjutalomban részesültek, a helyezések a következőképpen alakultak: az 5-6. osztályosok között harmadik helyezést Kovács Anna Lili (Tarczy-iskola) ért el, második lett Horváth Evelin (Tarczy-iskola), míg az első helyezésért járó díjat Hunyady-Nagy Sára (Tarczy-iskola) kapta.
A 7-8. osztályosok között harmadik helyezést ért el Piller Fanni (Türr István Gimnázium), a második helyen Kovács Dóra (Türr István Gimnázium) végzett, míg az első Cseh Katrin (Tarczy-iskola) lett.
A kisebb diákoknak Jack London Fehér Agyar című művéből, míg a nagyobbak Mary Shelley-től Frankenstein, avagy a modern Prométheusz című regényéből kapták a kötelezően felolvasandó meglepetés feladatot.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!