Rajt előtti ankét a Lombardnál


2015-02-25 18:33:02  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Rajt előtti ankét a Lombardnál főképe
A Lombard Pápa csapata február 28-án a Kecskemét otthonában folytatja az élvonalbeli labdarúgó bajnokság tavaszi küzdelmeit. A téli felkészülés végén és a pontvadászat folytatása előtt a Perutz Stadion klubházában a vezetőség megtartotta hagyományos szurkolói ankétját, melyen Lengyel Ferenc vezetőedző, Gracza Tibor pályaedző és Szűcs Lajos csapatkapitány mellett természetesen az új igazolások is ott voltak. A stadion emeleti termében az érdeklődőket elsőként Szemán György köszöntötte. A klubigazgató elmondta, köszönettel tartoznak a Győri ETO-nak, amiért öt játékost a Lombard rendelkezésére bocsátott, majd kifejtette, a kiesés elkerüléséért öt-hat együttes között nagy harc várható tavasszal, de optimistán tekintenek a jövőbe. A klubigazgató ezután Lengyel Ferenc vezetőedzőnek adta át a szót, aki a felkészülést és az igazolásokat is értékelte.
- A felkészülés helyzetértékeléssel indult, ahol világosan látszódott, hogy kicsit idős és lassú a Lombard Pápa az NB I-hez. Ezen mindenképpen változtatni szerettünk volna, ennek szellemében igyekeztünk igazolni és a felkészülési célokat kitűzni. Azt tudni kell, hogy ősszel 14 pontot szereztünk, három győzelmet arattunk és mindössze nyolc gólt lőttünk. Ha ez arányaiban megismétlődik, akkor ki fogunk esni. Ami a keretet illeti, talán túl fiatal is lett egy kicsit, ez azért történhetett így, mert akiket ajánlottak, elnyerték a tetszésünket és tehetségesnek tartjuk őket. Nem tagadom, több nagyobb név is volt a tervben, sajnos őket nem tudtuk ideigazolni, mert vagy nem akartak Pápára szerződni, vagy nem volt lehetőségünk a felénk támasztott igényeiket kielégíteni. A felkészülésünkről annyit, hogy körülbelül 50 edzésen és hét edzőmeccsen vagyunk túl, a találkozók eredményeiről messzemenő következtetéseket nem szabad levonni, majd szombaton kiderül hogy sikerült a felkészülés. A játékosok 95-96 százalékot teljesítettek a felkészülés alatt, tehát teljes nyugalommal állítom, hogy ez a csapat saját tudása szerint felkészült a bajnokságra, nyugodt lelkiismerettel állunk ki a hétvégi mérkőzésre. Azt is el szeretném mondani, hogy véleményem szerint ez a csapat jobb az őszinél, ebben biztos vagyok, de azt még nem tudjuk, hogy ez hova fog vezetni, hiszen azért valljuk be, a többi NB I-es alakulat is erősített - tette hozzá Lengyel Ferenc.
A vezetőedző értékelője után bemutatkoztak az új játékosok, akik egyöntetűen azon a véleményen voltak, hogy mindent meg fognak tenni a bennmaradásért, sőt azt sem tartják elképzelhetetlennek, hogy néhány pozíciót előre tudnak lépni. Ezután a szokásos menetrend szerint a szurkolók feltehették az őket leginkább foglalkoztató kérdéseiket. A szimpatizánsok elsősorban a várható taktikáról és a hétvégi, Kecskemét elleni esélyekről faggatták a vezetőedzőt. Lengyel Ferenc kijelentette, mindig a játékoskeret minősége határozza meg a taktikát, nem lesz könnyű, de Kecskeméten szeretnék jól indítani a menetelést.
Az összejövetelen Szűcs Lajos, a Lombard Pápa csapatkapitánya megerősítette, amit már korábban honlapunknak is nyilatkozott, miszerint nagyon nehéz tavaszra számít, hangsúlyozta, a lépéselőny náluk van riválisaikkal szemben, az öltözőben pedig nem szeretné meghallani a kiesés szót.
A rendezvényen megtudtuk, a klub közös megegyezéssel felbontotta Faggyas Milán szerződését, a támadóként és középpályásként is bevethető labdarúgó így szabadon igazolhatóvá vált. Továbbra is kérdéses Marián Sluka sorsa, hiszen a középpályással továbbra sem sikerült megegyezni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!