Kiesési rangadót nyertek a sakkozók


2015-02-24 13:41:50  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kiesési rangadót nyertek a sakkozók főképe
Az NB II-es sakk bajnokságban a hetedik fordulóból halasztott meccset pótolta a PSE sakk szakosztálya. A csapat Zalaegerszegen a Zala Volán ellen ült asztalhoz. A mérkőzés a pontvadászat utolsó két csapat igazi kiesési rangadója volt, ahol a mieink a meccs előtt hárompontos hátrányban voltak zalai riválisukkal szemben.
- A leülési arány 9-3 volt az ellenfél javára, ez sem meglepő, már hozzászoktunk a bajnokságban, hogy az ellenfelek – papíron – erősebbek nálunk – mondta Kiss Csaba szakosztályvezető. Az utolsó táblán már előre éreztük a zsebünkben a két pontot, mert az ellenfélnél ott nagyon gyenge ifjúságiak játszanak, és bár nem ez a két parti ért véget először, de jó kiindulási alap volt egy győzelemhez. A végeredmény minden képzeletünket felülmúlta: a kiesési rangadón sikerült 9-3 arányban nyernünk, amivel most elkerültünk az utolsó helyről, és már három pont az előnyünk a Zala Volánnal szemben. Hét játékosunknak is sikerült nyerni, ami szenzációs teljesítmény, az utolsó hat táblát mind győzelmet arattunk, így a Tapolca csak fél ponttal előz meg minket a tabellán, a Baki Agrocentrum és az Arborétum HSE pedig 3 és fél illetve 2 és fél ponttal. A sorsolás alapján az Arborétum HSE-nek lehet a legnehezebb sorsolása, mert még két dobogón lévő együttessel is játszanak, be kell osztanunk ezt a kis előnyünket a hátralevő három fordulóra és akkor sikerül megőrizni az NB II-es tagságunkat.
A PSE következő meccsét március elsején vasárnap 10 órakor a Sárvár ellen játssza, előtte még az értékszámosoknak diákolimpia megyei egyéni verseny lesz Ajkán - tette hozzá a szakosztályvezető.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!