Közel kétszáz diák a Zrínyi matematikaversenyen


2015-02-21 21:19:02  | cikk: Babos Petra  | 


Közel kétszáz diák a Zrínyi matematikaversenyen főképe
A Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány az idei tanévben is megrendezte a Zrínyi Ilona kétfordulós (területi, országos) matematikaversenyt. A megyei forduló tesztlapját pénteken délután írták meg a diákok országszerte. Pápán idén is az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola adott otthont a verseny lebonyolításának. Nagyné Czaun Mariann, a verseny egyik pápai szervezője és koordinátora, a veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola tanára elmondta, a megmérettetés egyik célja a matematika népszerűsítése, a diákok tudásának összemérése. Pápán 192 tanuló vett részt a megyei írásbeli fordulón, melyre a város és a környék 2-12. évfolyamos diákjai nevezhettek.
- A megyében tíz helyszínen írták egy időben a versenyzők a feladatlapot, amelyben feleletválasztós, logikai kérdések szerepeltek. A Zrínyi-verseny huszonhat éve rendkívül népszerű a diákok körében, szerencsére évről évre sokan indulnak ezen a megmérettetésen.
Nagyné Czaun Mariann hozzáfűzte, az országos versenyen gyakran találkoznak olyan kistelepülés nevekkel, amelyekkel korábban nem.

A feladatokat központilag, Kecskeméten javítják, a megoldásokat évfolyamonként és kategóriánként értékelik. Az eredmények a www.mategye.hu-n lesznek elérhetőek a későbbiekben. A megyei első helyezettek továbbjutnak az országos versenyre.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!