Felkészülés: A Lombard ellen is veretlen maradt a Fradi


2015-02-18 16:22:12  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Felkészülés: A Lombard ellen is veretlen maradt a Fradi főképe
A Lombard Pápa szerda délután a Hévízi Sporttelepen játszotta soron következő felkészülési mérkőzését, Szűcs Lajosék ellenfele - ezúttal már füves pályán - a négynapos mini-edzőtáboron résztvevő Ferencváros volt. Lengyel Ferenc még a Kaposvár elleni találkozó után úgy fogalmazott, számukra kicsit újdonság lesz, hogy nem műfüves talajon rendezik a meccsüket, hiszen lassan két hónapja nem játszottak mérkőzést füves pályán. Játékban pedig abban bízott, hogy továbbra is mérkőzésről-mérkőzésre – így a Fradi elleni is – előre tudnak lépni. Az első félidőt az nso.hu tudósítása szerint a mieink a Szűcs – Zulevs, Csizmadia, Bogunovics, Frizoni – Király, Stieber A., Pongrácz – Seye, Vankó, Popin összeállításban kezdték. A kezdő sípszót követően kiegyenlített játék folyt a pályán, mindkét oldalon láthattak a nézők ígéretes támadásokat, igaz, a kapuk nem forogtak veszélyben. A 17. percben az addigi legnagyobb helyzet maradt ki, Ramírez ugratta ki a jobb oldalon Busait, a beívelésből Lauth fejelhetett a hosszún, nem sokkal a bal alsó mellé. Egyre többet birtokolta a labdát a Fradi, aminek a 28. percben meg is lett az eredménye: Lauth cselezgetett a tizenhatos bal csücskénél, nem vették elég komolyan a pápaiak, ezt kihasználva szépen tekert jobb lábbal a bal felsőbe 1–0. Öt perccel az első félidő vége előtt megduplázták előnyüket a zöld-fehérek, a tizenhatos bal csücskétől végezhetett el szabadrúgást az FTC, a sorfal mögé beívelt labdát Ramírez kanalazta középre, ahol Busai érkezett és közvetlen közelről a hálóba lőtt 2–0. Több helyzet már nem volt az első játékrészben, a vendéglátók megérdemelten vezettek. Az 52. percben ismét az FTC került helyzetbe, egy jobbról érkező beadást Böde fejelt nagy helyzetben Szűcs kezébe. A Lombard részéről Király állt legközelebb a szépítéshez, ám a fiatal játékos 16 méterről fölé lőtt. A 64. percben Ugrai kapott labdát a tizenhatos jobb oldalán, egy csel után lövését blokkolták, majd nem sokkal később Szűcsnek kellett ismét bravúrt bemutatni, megint Böde közeli fejesét védte nagy bravúrral a pápai portás. A 72. percben már hárommal vezetett a Ferencváros, egy szép támadás során Batiktól Hajnalhoz került a labda, az új szerzemény egyből továbbtette azt Ugraihoz, aki kiugratta Bödét. A támadó lövésébe Szűcs még beleért, de a labda így is a kapu felé csorgott, Cukic a biztonság kedvéért még a gólvonal előtt becsúszva rásegített 3-0. A hajrában még egy óriási helyzet kimaradt: Nagy Dominik passzolt Bönighez, aki nagy helyzetben a felső lécre lőtt, a labda onnan Böde combjára, majd a kapu fölé pattant. Összességében teljesen megérdemelten nyert a Fradi, a Lombard legközelebb hazai pályán szerepel, február 21-én 11 órától a felvidéki Duslo Sala lesz az ellenfelük.

FTC - Lombard Pápa 3-0 (2-0) Gsz.: Lauth, Busai, Cukic

FTC: Dibusz – Dilaver (Nagy Dominik, 46.), Nalepa (Batik, 46.), Mateos, Ramírez (Bönig, 60.) – Busai (Csukics, 60.), Kukuruzovic (Nagy Dániel, 46.) – Somália (Ugrai, 60.), Hajnal (Gyömbér, 60.), Lauth (Varga R., 46.) – Böde

Lombard Pápa: Szűcs L. – Zulevs (Eisenberger, 80.), Csizmadia, Bogunovics, Frizoni – Király (Waltner, 73.), Stieber A., Pongrácz (Illés, 67.) – Seye (Yannick 56.), Vankó (Nagy T., 56.), Popin (Jagodics, 73.)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!