Bombariadó vetett véget az Utazás 2010 kiállításnak


2010-03-07 21:30:11  | cikk: HuHa  | 


Bombariadó vetett véget az Utazás 2010 kiállításnak főképe
Délután fél 3 körül kezdték meg a Hungexpo területének – az Utazás 2010 Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás és még 6 másik rendezvény helyszínének – kiürítését. A hírek szerint a segélyhívó vonalon közölte egy férfi a rendőrséggel, hogy bomba fog robbanni a vásár területén. A Budapesti Rendőr-főkapitányság ezt követően azonnal megkezdte a Hungexpo kiürítését, ahol ekkortájt közel tizenötezer ember tartózkodott. A vásár 18 óráig tartott volna nyitva, ám a kiállítókat csak ekkor engedték vissza standjukhoz, szigorú biztonsági ellenőrzés mellett.

A rendzavarás ellenére Pápa városa sikeresen szerepelt Közép-Európa egyik legnagyobb idegenforgalmi szakkiállításán. A csütörtöki szakmai nap után pénteken nyitotta meg kapuit a rendezvény a nagyközönség előtt.  A pápai stand a barokk hagyományokat elevenítette fel megjelenésében, ugyanakkor a jelenlegi turisztikai produkciókat is hangsúlyozta. Gaál Gyula Istvánnétól, a pápai Tourinform iroda vezetőjétől megtudtuk, naponta többezer  látogató kereste fel a pápai kiállítóhelyet. A legnagyobb érdeklődést a Várkertfürdő és annak szolgáltatásai váltották ki, sokan érdeklődtek az Eszterházy kastély iránt, tudakozódtak a szálláslehetőségekről és megcsodálták a Pápai Hús 1913 Kft. kiállított termékeit.

-Ismét nagy sikere volt a nyereményjátékoknak, nagyon sokan visszatértek azok közül, akik tavaly is játszottak velünk. Az idén 13+1-es totót vittünk magunkkal, mellyel a város értékeit ismerhették meg a látogatók és több képkirakóval is készültünk Pápa nevezetességeiről. A tavalyról már ismert régi-új Pápa képek párosítása is nagyon népszerű volt, sokszor komoly tolongás volt a standon a sok érdeklődőtől. A játékosokat természetesen ajándékkal jutalmaztuk, a totó helyes kitöltői között pedig naponta kétszer értékes ajándékcsomagot sorsoltunk ki – mondta el az irodavezető.

A város kulturális programmal is színesítette bemutatkozását, pénteken Bakó Ildikó tojásfestő népi iparművész tartott bemutatót, szombaton pedig a Vadvirág Néptáncegyüttes táncospárja késztette tapsra a népes közönséget.

-Nagyon sokan ismerik a Várkertfürdőt országszerte, ez derült ki a látogatókkal folytatott beszélgetésekből – mondta Vándor Ottóné, a Várkertfürdő értékesítési referense. –A kiállítás vendégei közül sokan jártak már nálunk és elégedettek voltak a fürdő szolgáltatásaival. A legtöbb kérdés a szálloda építésével volt kapcsolatos, de sokan érdeklődtek a városi nagyrendezvényekről és a hosszú hétvégék nyújtotta kikapcsolódási lehetőségekről. A kiállítás jó lehetőséget nyújtott arra, hogy a Várkertfürdőt tovább népszerűsítsük.

A pápai kiállítóhely – természetesen ezúttal is nagy sikert arató - különlegessége az idei évben is a Pápai Hús 1913 Kft. sonkakóstolója  volt, amihez somlói bort kínáltak a várost képviselő turisztikai szakemberek.   

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!