Túl nagy falat volt a Debrecen


2010-03-07 21:12:33  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: hg  | 


Túl nagy falat volt a Debrecen főképe
A Soproni Liga 17. fordulójának zárómeccsén ma este a Bajnokok Ligája résztvevő Debreceni VSC pápai vendégjátékának lehettek szemtanúi a kilátogató illetve a televízió előtt helyet foglaló drukkerek. Véber mester a Szűcs, Tóth, Dlusztus, Farkas, Rajnay, Quintero, Gyömbér, Heffler, Bárányos, Rebryk Bali összeállítást látta a legjobbnak, Herczeg András a Poleksic, Bernáth, Mijadinoski, Mészáros, Laczkó, Szakály, Kiss, Ramos, Czvitkovics, Feczesin, Rudolf kezdő 11 mellett tette le voksát. Jól kezdett a hazai csapat, hiszen a kezdő sípszótól kezdve magabiztosan irányította a játékot, sőt a 11.percben Mijadinoski lerántotta Balit a büntetőterületen belül, a jogosan megítélt 11-est Farkas értékesítette (1-0). A vezetés tudatában sem vett vissza a tempóból a Lombard, ám Tóth kapufája után az első támadásból egyenlített a DVSC, Farkas hibáját Rudolf használta ki (1-1). Öt perccel később egy jobb oldali beadást követően Tóth saját kapujába fejelt, amivel már a vendégeknél volt az előny (1-2). A percek alatt bekapott két gól teljesen összezavarta a mieinket, egy szögletnél Mijadinoski merészkedett előre, a sarokrúgás után üresen fejelhetett, ám az Balit találta el, a lecsorgó labdát pedig nagy erővel a jobb felsőbe vágta (1-3). Az első játékrész lefújása előtt nem sokkal tovább nőtt a különbség, Szakály kapott jó labdát megintcsak Rudolftól, amit a középpályás Szűcs kapujába pörgetett (1-4). A második játékrész kezdetén megint a hazaiak domináltak, de helyzeteiket rendre elpuskázták, Bali és Bárányos is nagy lehetőséget hagyott ki. A mérkőzés végén még Szűcs rövid felszabadítását emelte a gólvonal mögé Czvitkovics, kialakítva ezzel az 1-5-ös végeredményt.

Mestermérleg:

Véber György: Vérprofi csapat a Debrecen, ezt ma is bizonyították. Az első 20 percben szép támadásokat vezettünk, uraltuk a játékot, ám ilyen hibát nem lehet a profi futballban elkövetni, mint amit Farkas Attila elkövetett. Ezeket a figyelmetlenségeket, rutintalanságot kell kiküszöbölnünk a játékunkból, különben ez lesz a vége.

Herczeg András: Csapatom az első félidő második felétől kezdett lábra kapni, onnantól kezdve jól teljesítettünk. A második félidőben a Lombard nagy erőket mozgósított, jól játszottak, nyíltsisakos, támadófutballt láthattak a nézők, amiből most mi jöttünk ki jobban.

A Lombard Pápa legközelebb március 13-án 15 órától a Videoton otthonában lép pályára. A találkozót a Sport Televízió élőben közvetíti.

További eredmények:

Haladás – Kaposvár 2-1
Honvéd – MTK 4-1
Nyíregyháza – Paks 1-1
ZTE – FTC 3-3
Győr – Vasas 1-1
DVTK – Videoton 0-1
Kecskemét – Újpest 2-1

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!