Farsangi családi nappal zárult a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat


2015-02-16 09:38:33  | cikk: Babos Petra  | 


Farsangi családi nappal zárult a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat főképe
Királylányok, pókemberek, kiskutyák és egyéb mesehősök. Csak néhány azok közül a farsangi jelmezek közül, amelyekbe tegnap délután beöltöztek a gyerekek a JMSZK hagyományos családi farsangi programjára. A jó hangulatú rendezvény játszóházzal indult, melyen álarcot és farsangi dekorációt készíthettek az ügyes kezű gyerekek és szüleik és természetesen az apróságok kedvence, az arcfestés sem hiányzott a programból. A színházépület emeleti előtere hatalmas játszótérré alakult a Ramazuri Bábszínház jóvoltából. A gyerekek kipróbálhattak rengeteg ügyességi és térjátékot, amit nagyon élveztek, hiszen a fából készült játékok egyediek voltak. Bognárné Novák Ilona szakmai csoportvezető elmondta, családi programjaikat mindig egy-egy jeles ünnephez kötődően szervezik meg. Ezen a hétvégén a farsang jegyében zajlott az egész délutános program, melyet a Kultúrházak éjjel-nappal című országos rendezvényhez is kapcsoltak. A kreatív játszóház után a színpadon mutathatták be ötletesebbnél ötletesebb jelmezeiket a gyerekek. A felvonulás ceremóniamesterei a pápaiak előtt már jól ismert Hanci és Satyka bohócok voltak. A zsűrit gyerekek alkották. Filipkó Dóra Szörnyella de Frász alakját elevenítette fel. A kislány édesanyja segítségével készítette el a jelmezt. Dóri szereti a 101 kiskutya című mesét és úgy gondolta, érdekes személy Szörnyella, s ezért „bújt bele”. A mosolygós lány elárulta, holnap az iskolai farsangra csigának öltözik.  Szűcs József, a Ramazuri Bábszínház munkatársa a program kapcsán arról mesélt, a társulat játékait saját kezűleg készítik el. A olyan játékokat csinálnak, amelyekkel a gyerekek játékosan felmérhetik ügyességüket, logikájukat, gyorsaságukat, s közben akár a szülők is bekapcsolódhatnak, hiszen ez a lényege a családi programoknak. Játékaik teljesen egyediek, színesek, hívogatóak és csak természetes anyagokból készültek. A jelmezes műsor után a Ramazuri Bábszínház Ki játszik ilyet? című interaktív műsorában vehettek részt a gyerekek és szüleik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!