A vereség ellenére jól halad a Lombard felkészülése


2015-02-14 14:01:13  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A vereség ellenére jól halad a Lombard felkészülése főképe
A Lombard Pápa az NB II-ben szereplő Kaposvár ellen játszotta hatodik felkészülési mérkőzését. A Perutz Stadion műfüves pályáján a Horváth G. - Zulevs, Csizmadia, Bogunovic, Frizoni - Király, Stieber, Pongrácz, Juhász - Seye, Popin összetételben szerepeltek a hazaiak, akiknek a héten ez volt a második edzőmeccse, ahogy arról beszámoltunk, hét közben Lipóton a Sepsiszentgyörgy ellen nyerni tudtak a mieink. Kevés helyzetet hozott az első félidő, ezeket is inkább a kaposváriak dolgozták ki. A 15. percben Király Vitalij gurított hét méterről a kapu mellé, tíz perccel később egy lekészített lövést Kiss szúrt kapura, Horváth vetődve hárított. A folytatásban sem dolgoztatták meg Somodi kapust a hazaiak, a 42. percben megint Király veszélyeztetett, 15 méterről a hosszú alsót vette célba, Horváthnak ismét bravúrt kellett bemutatnia. Lombard lehetőséggel indult a második játékrész, egy szöglet után Seye fejesét tornázta ki a vendég kapus, majd Zulevs adott pontos passzt Stiebernek, aki kecsegtető helyzetből a bal kapufa mellé lőtt. A félidő derekén szerencsés góllal szerezte meg a vezetést a Rákóczi, egy kapu előtti kavarodás után Bogunovic szeretett volna felszabadítani, azonban a pápai védő épp az előtte álló Kisst találta telibe, a játékos hátáról (egyesek szerint a kezéről) pedig a kapuba pattant a labda 0-1. Szinte a középkezdésből kettőre nőtt a vendégek előnye, egy kontratámadás után Rajczi ugratta ki a jobb oldalon játékostársát, aki az alapvonalról középre gurított, a rutinos támadó pedig Horváth mellett a kapuba belsőzött 0-2. Egy perccel később szépíthetett volna a Pápa, Eisenberger beadását Stieber tűzte rá, Somodi azonban bravúrral a léc fölé tornázta a lövést. A mérkőzés hajrájában már nagyon értett a pápai gól, a 82. percben a kapufa még kisegítette a Kaposvárt, egy perccel később már nem, egy sokadik pápai sarokrúgás után Csizmadia bólintott a hálóba, kialakítva ezzel az 1-2-es végeredményt. Lengyel Ferenc a vereség ellenére nem volt elégedetlen.
- Egy peches gólt kaptunk, nem sikerült nyernünk, ennek ellenére tetszett a mai meccs, úgy vélem egy árnyalattal jobbak voltunk az ellenfélnél, de ami ennél is fontosabb, nyolc-kilenc posztra már megvan a csapat, a fennmaradó két helyre kell megtalálnunk azokat a játékosokat, akik harmónikuson tudnak együttműködni a brigáddal. Van még két hetünk gyakorolni azt a játékot, amit a sok próbajátékos miatt csak ezen a héten tudtunk elkezdeni, a jövő heti, Ferencváros elleni meccs jó felmérő lesz. Továbbra is azt tudom mondani, jó irányba haladunk.

Lombard Pápa – Kaposvár 1-2 (0-0) Gsz.: Csizmadia ill. Kiss, Rajczi

Lombard Pápa: Horváth G. - Zulevs, Csizmadia, Bogunovic, Frizoni - Király, Stieber, Pongrácz, Juhász - Seye, Popin (csere: Nagy T., Gál, Waltner, Vankó, Eisenberger, Jagodics, Yannick, Csilus, Böröczky)

Kaposvár: Somodi - Kiss, Vermes, Kovács, Hadaró - Addo, Király V., Albert, Nagy, Hampuk – Rajczi (csere: Luka, Kozics, Házi, Petrok, Balogh, Bozsó)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!