Az esperesi kerület új vezetője vendégeskedett a KÉSZ-nél


2015-02-14 09:36:59  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Az esperesi kerület új vezetője vendégeskedett a KÉSZ-nél főképe
Szijártó László esperes-plébános volt a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) pápai csoportjának vendége pénteken este a Szent Anna templom nagy hittantermében. Dr. Hauber Károly, a helyi KÉSZ elnöke a telt házas összejövetel elején elmondta, nem véletlenül kérték fel a fiatal katolikus papot a mostani alkalom előadójává, hiszen Salgó Ferenc atya után ő lett az esperesi kerület új vezetője (- éppen Salgó atya javaslatára).

Szijártó László vetített képekkel illusztrált előadásában beszélt eddigi életútjáról, a Sümegen töltött gyermek- és iskolaéveiről, családjáról, a hitéről, a papi hivatásáról. Szavaiból sokszor vidámság, olykor meghatódottság, de mindig erős hivatástudat érződött. Mint mondta, mindig is nagyon jó plébánosai voltak, akiknek rendkívül sokat köszönhet. Ők példát mutattak számára és rengeteget tanult tőlük. Hozzátette, hivatását ugyan ő is Istennek köszönheti, de mindig szükség van olyan külső benyomásokra is, amik továbbvisznek az úton. Magáról többek között elárulta, gyerekként makacs természetű volt, és a mai napig nagyon szeret táncolni. Kedveli a sporteseményeket, a futballt, szabadidejét pedig leginkább barátai társaságában tölti.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!