A Tókertben is megtartották a lakossági konzultációt


2015-02-13 22:51:10  | cikk: HuHa  | 


A Tókertben is megtartották a lakossági konzultációt főképe
A héten véget ért a városrészi fejlesztési részprogramok megalkotásának részét t képező lakossági konzultációsorozat első fordulója. A Munkácsy-iskolában tartott beszélgetésre a Tókertben élőket várták, akik szép számmal képviseltették is magukat a rendezvényen. A megjelenteket Áldozó Tamás polgármester köszöntötte, aki nemcsak városvezetőként, hanem a városrész egyik önkormányzati képviselőjeként vett részt a programon. Tájékoztatójában a fejlesztési részprogramok összeállításának menetéről szólt és beszélt arról, hogy mekkora forrásokkal terveznek a következő években a saját finanszírozású projektek megvalósítására.

Császár Endre a Tókertben tevékenykedő másik képviselő azokat a feladatokat ismertette a lakosokkal, melyeket a város műszaki szakembereivel jegyeztek fel a terület bejárásakor. Megemlítette az Ady-sétány és a Tapolca-sétány szükséges burkolat-felújításait, a több utcában is jelentkező csapadékvíz-elvezetési problémákat.
-Sok utcában fontos lenne a járdák megújítása, a Tókertben több utcában jók a járdák, vannak utcák, ahol javításra szorulnak, de olyan is van, ahol teljesen alkalmatlan a járdafelület a közlekedésre. Szükség lenne a Szalmavári utca teljes rekonstrukciójára is közműcserékkel, és arra is, hogy a Beke utcában a villanyoszlopokat, melyek a járda vonalában állnak kiváltsák és földkábellel helyettesítsék – sorolt fel néhány feladatot.

A tókertiek ezeket a felvetéseket egészítették ki saját javaslataikkal. Sokan kértek járdafelújítást otthonuk környezetében, többen a hiányzó közvilágítás pótlását kérték, de felmerült a gyógyszertár környékének csapadékvíz problémája és a Spartacus pálya melletti terület megnyitása. Érkezett észrevétel az autóbuszmegállók akadálymentesítésére és a Gyimóti út- Teveli út összekötésére is. Takács László a Dózsa György utcában lakik, felszólalásában azt kérte, hogy az utca rendkívüli forgalmát fékezzék meg és biztosítsák a gyalogosok közlekedését.
-A Dózsa György utcában óriási a gépjárműforgalom. Ezt az utcát nem erre tervezték. A mi házunknál nincs járda, és ha át akarunk kelni a túloldalra, hogy járdán közlekedhessünk, hát az árokban kell kivárnunk, míg az autók lehetővé teszik az átkelést – panaszkodott.

Az elhangzott kéréseket, javaslatokat a két képviselő feljegyezte és mint mondták, a rendszerezést követően folytatják a lakókkal az egyeztetést.
Áldozó Tamás a konzultáció után hírportálunknak azt mondta, örül, hogy a Tókertből több mint százan eljöttek a beszélgetésre és elmondták véleményüket a következő évek fejlesztéseiről.
-A megszólalók nagy felelősséggel, ésszerű, indokolt felvetéseket tettek és érezhető volt, érzik, hogy körülbelül milyen lehetőségei vannak a városnak. Irreálisnak nevezhető kívánságok nem hangzottak el, a tókertiek azt fogalmazták meg, hogy a jó húsz évvel ezelőtti nagy infrastrukturális fejlesztések után most egy újabb fejlesztési időszaknak kell következnie.

A polgármester, képviselő hozzátette, a Tókertben tervezik a közösségi rendezvények megtartására alkalmas terek létrehozását is, hiszen a tudatos városépítéssel kialakított területen erre korában nem nagyon gondoltak. A Spartacus pálya és a Kisliget kivételével nincs parkosított területe a városrésznek, ezért e két közterületet meg kell becsülni és a lehető legjobban hasznosítani. A Kisliget rendezése mindenképpen indokolt, a Spartacus pálya megkezdett fejlesztéseit pedig folytatni kell, hogy minél több szabadidős tevékenység otthont találjon ott.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!