A tűzmadár segítségével űzték el a telet a Huszár Óvodában


2015-02-13 20:57:33  | cikk: Babos Petra  | 


A tűzmadár segítségével űzték el a telet a Huszár Óvodában főképe
A Huszár Lakótelepi Óvodában 25 éve hagyomány már, hogy tél végén elűzik a telet az ovisok azzal, hogy elégetik a kiszebábot és tavaszváró dalokat énekelnek. Így történt ez ma délelőtt is, amikor az intézmény hat csoportjának 126 kisgyermeke az udvaron elkergette a telet hangos énekkel és zajkeltő eszközök segítségével.

A program különlegességét az adta, hogy Komáromi Hanna, a Tapsifüles csoport ovisának édesapja, Komáromi Sándor, aki a Teleszterion Színházi Műhely vezetője, két kolléganőjével tűzszínházi eszközöket mutatott be az apróságoknak, majd a tűzmadár meggyújtotta a hatalmas kiszebábot, melyet Kőszegi Józsefné kolléganőjük készített.

A gyerekek csodálkozva és szájtátva nézték a nem mindennapi bemutatót, ahol tenyérfáklya, poi és legyező játszotta a főszerepet. Komáromi Sándor elmondta, örömmel jöttek el az óvodába, hogy a gyerekeknek bemutassák azokat az eszközöket, amellyel tűzszínházi előadásaikban dolgoznak. Természetesen a kis Hanna is segítségükre volt, akinek ezek az eszközök már nem jelentettek újdonságot, ő egy papír poit pörgetve működött közre a télűzésben.
A kiszebáb égetés után jelképesen átugrották a tüzet, s így igazán elűzték a hideg telet.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!