Orosz Zoltán és a győri filharmonikusok koncertje Pápán


2015-02-13 20:44:02  | cikk: Babos Petra  | 


Orosz Zoltán és a győri filharmonikusok koncertje Pápán főképe
Különleges zenei élményben lehetett részük azoknak, akik tegnap este ellátogattak a győri filharmonikusok és a világhírű harmonikaművész, Orosz Zoltán koncertjére a JMSZK színháztermébe. A hangversenyt a vendégművész játéka tette különlegessé, hiszen ritka, hogy harmonika is megszólal egy filharmónia koncerten. Az előadáson Vivalditól Brahmsig, a francia sanzontól az orosz cigánydalokig, a délszláv népzenétől Astor Piazzola argentin tangójáig számos darab fecsendült, bemutatva a harmonika hangzásvilágát a Győri Filharmonikus Zenekar kíséretében.

 A zenebarát közönség a 2014/2015-ös programsorozat első állomásaként Szulák Andreával, a magyar zenei élet népszerű énekesnőjével találkozhatott, a tegnapi előadásban Orosz Zoltán, világhírű harmonikaművész látogatott el Pápára, a sorozat harmadik előadására pedig március végén várják a pápaiakat.

Beller Róbert, a Győri Filharmonikus Zenekar munkatársa kérdésünkre elmondta, a zenekar célja, hogy ne csak otthonában közvetítse a zenei világ kincseit, hanem az ország különböző részeire is eljussanak, megörvendeztetve ezzel a zeneszerető közönséget.
- Nagy öröm számunkra, hogy Pápára is eljöttünk, immáron a második évaddal. A pápai közönség egy jó közönség, reméljük, jövőre is koncertezhetünk ebben a városban is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!